Ugrás a tartalomra

Új évad, új terem az Újvidéki Színházban

2019.09.06
16:50
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Sajtótájékoztatón ismertette a 2019/2020-as évad repertoárját az Újvidéki Színház. Mint minden évben, most is egy meghatározott téma alapján állították össze az előadásokat.

A tervek szerint az első bemutatóra a színházon végzett munkálatok is befejeződnek.

Az Újvidéki Színház új évadának kulcsszava a hegek. Minden előadás a múlt állapotával foglalkozik úgy, hogy megpróbálja egyben aktuálissá is tenni. A jövőben az Anna Karenina mellett színpadra állítja a társulat a Piszkos Fredet, de láthatjuk a Hair című népszerű előadást is.

Az évad során a társulat kísérő programjai sem maradnak el - mondta el Lénárd Róbert művészeti vezető. Szeptember 19-én lesz a ☺ című előadással nyitják meg az évadot, de emellett már programokkal is várják a színház szerelmeseit.

Lénárd Róbert művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Délután 5-kor ugyanis Varga Tamás vadi új mély nyomdaszagú, A leves című drámakötetének lesz a bemutatója lenn a klubban. 6 órától pedig a Híd dráma lapszámának lesz a bemutatója szintén a klubban.”

Az Újvidéki Színházon végzett munkálatok jó ütemben zajlanak, és bár a határidőt nem tudták tartani, az Anna Karenina bemutatóját a közönség már a felújított nagyteremben élvezheti. Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Az Anna Karenina bemutatója egyben ezeknek a munkálatoknak a hivatalos befejezését is jelenteni fogja. Mi az Anna Karenina bemutatója kapcsán egyben a terem és egyáltalán az új színházunk ünnepélyes átadását is ekkor fogjuk elvégezni.”

A 2019/2020-as évad során a társulat bemutatja még egyebek mellett a Bacchánsnők ógörög előadást, valamint a repertoáron szerepel még a Parasztopera és a Black Mirror is.

Újvidéki Színház
évad
Lénárd Róbert
Venczel Valentin

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.