Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Új múzeumot alapítanak Újvidéken

2019-08-07
18:13
2019-11-27
11:19
Forrás
021.rs
A tartományi kormány mai ülésén 31 millió dinárt hagyott jóvá az ehhez kötődő projektdokumentáció elkészítésére. A múzeum az Újvidéki Rádió M Stúdiójának épületében kap helyet.

A tervek szerint lesz benne zenei, képregény- és filmarchívum, valamint külön tárlat a tamburazenéhez kapcsolódóan. Az M Stúdió 1965 óta neves zenészek alkotó- és fellépőhelyeként szolgál. A tervek szerint azonban a rádió teljes egészében átköltözne az épülő új székházba. A múzeum kialakításával az épület nem maradna hasztalan, hanem tovább vinné a korábban itt élő kulturális hagyatékot - emelte ki egy korábbi nyilatkozatában Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

múzeum
Újvidéki Rádió
M Stúdió
Újvidék

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.