Ugrás a tartalomra

Új múzeumot alapítanak Újvidéken

2019.08.07
18:13
2024.03.19
08:48
Forrás
021.rs
A tartományi kormány mai ülésén 31 millió dinárt hagyott jóvá az ehhez kötődő projektdokumentáció elkészítésére. A múzeum az Újvidéki Rádió M Stúdiójának épületében kap helyet.

A tervek szerint lesz benne zenei, képregény- és filmarchívum, valamint külön tárlat a tamburazenéhez kapcsolódóan. Az M Stúdió 1965 óta neves zenészek alkotó- és fellépőhelyeként szolgál. A tervek szerint azonban a rádió teljes egészében átköltözne az épülő új székházba. A múzeum kialakításával az épület nem maradna hasztalan, hanem tovább vinné a korábban itt élő kulturális hagyatékot - emelte ki egy korábbi nyilatkozatában Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

múzeum
Újvidéki Rádió
M Stúdió
Újvidék

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.