Ugrás a tartalomra

Új programok a VMMSZ szervezésében

2019.03.07
15:33
2019.03.07
16:33
Forrás
Pannon RTV
A tehetséges fiatalok továbbképzése a célja a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség hat új programjának.

Az idei évben négy állomáson, 4-4 alkalommal: Óbecsén, Zentán, Kishegyesen és Hajdújáráson a fiatal néptáncosoknak tartanak mesterkurzust. A néptáncoktatók számára módszertani képzést, szintén 4 alkalommal tartanak, valamint április 13-án koreográfusoknak szakmai műhelynapot szerveznek a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A programokon a részvétel ingyenes. Jelentkezni a folk@vmmsz.org címen tudnak az érdeklődők.

Brezovszki Roland, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség: „A népművészet olyan támogatáshoz jutott, amit az utóbbi években nem tapasztaltunk, és én mint szakmabeli, gyakorló néptáncoktató is, együttesvezető is, érzem, érezzük a bőrünkön. Hála Istennek ennek a haszonélvezői a gyerekek, akikkel foglalkozunk és természetesen a szülők is.”

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Brezovszki Roland

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.