Ugrás a tartalomra

Új székházában búcsúztatta az évadot a Csobolyó

2022.06.18
13:07
2022.06.18
15:56
Forrás
Pannon RTV
Sikeres évadot maguk mögött tudva évadzáró műsorral örvendeztették meg az érdeklődőket a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület csoportjai pénteken. Az egyesület legifjabb és haladó tehetségei is színpadra léptek.

Népi játékok, táncok és tamburazene is szerepelt az ünnepi műsoron, amelyet immáron a teljes pompájában tündöklő új székházban tarthatott meg az egyesület.

Almádi Éva kislánya is fellépett. „Több mint 5 éve tagja a Csobolyó Művelődési Egyesületnek. Azért tartom fontosnak, mert most van hová jönniük a hagyományokat ápolni és összefogja a közösséget, a fiatalságot.”

Lajkó Mária csoportvezetőként azon dolgozik, hogy az egyesület tagjai magukénak érezzék az őseinktől örökül kapott tradíciókat és majd később továbbadják azt. Az egyesület munkájában közel 40 gyermek vesz részt.

„Csoportok vannak valójában. Bartusz Valéria az ovisokkal és a kisiskolásokkal foglalkozik, énekes-népitáncokkal, valamint van egy kis énekcsoportja is, amely bronzminősítést kapott Szólj síp, szóljon!. Klima Döniz szintén énekes népi játékokat tanít, sőt népdalokat, karikázókat. Polyák Dániel, a Csörömpölő zenekar tagja nagyon nagy kedvvel tanítja őket hegedűre, népi dallamokra.”

Zombori Péter tamburaoktatással foglalkozik az egyesületen belül.

A Csobolyónak az évad és az elmúlt időszak legnagyobb ajándéka, hogy ma már olyan saját székházat tudhat magáénak, amely Mohol művelődésre szomjazó közönsége előtt folyamatosan nyitva áll - mondta Patyi Lajos elnök.

„Nagyon sokat számít, mert mindenféleképp az emberek itt találkoznak egymással, itt barátkoznak, itt cserélnek egymás között információkat. Tehát itt zajlik a közösségi élet.”

A tervek szerint hamarosan újjá szeretnék éleszteni az egyesületen belül régen fontos helyet betöltő kézműves műhelyeket, foglalkozásokat, valamint színjátszással is szeretnék bővíteni a repertoárt.

Csobolyó Művelődési Egyesület
évadzáró
Mohol

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.