Ugrás a tartalomra

Újévi hangverseny a szabadkai Városházán

2022.12.30
08:04
2022.12.30
16:11
Forrás
Pannon RTV
Telt házas újévi koncertet adott tegnap a Szabadkai Szimfonikus Zenekar a Városházán. A szimfonikusokat a Városháza dísztermében Mikica Jevtić vezényelte. Lehár, Georges Bizet és Strauss-keringők, polkák is szerepeltek a repertoáron.

Idén is telt ház volt a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hagyományos újévi gálakoncertjén. Táborosi Magdaléna kedvence Mavrák Béla. Most, hogy alkalom nyílt rá, hogy élőben is halhassa, nem szerette volna kihagyni a lehetőséget.

„A szabadkai hírekben láttam, hogy lesz, és az utolsó jegyet sikerült megvennem. Tegnap reggel kilenc óra előtt mentem a jegyért, és azt mondták nincs több csak egy. Akkor mondtam, hogy nekem az az egy elég."

Mavrák Béla szólista mindig szívesen tér vissza, ugyanis számára Szabadka egy különleges hely.

„Itt Szabadkán jól érzem magam. Mivel édesanyámhoz fűződik, ugyanis ő Bajmokon született, és itt, Szabadkán élt, és itt fejezte a pedagógiai akadémiát. Úgyhogy akárhányszor idejövök Szabadkára, mikor ezt a szép városházát meglátom, és a várost, valahol édesanyámra gondolok."

Ez volt a hatodik újévi gálakoncert, amelyet a Szabadkai Szimfonikus Zenekar szervezett. Antunović Marić Veronika, a zenekar oboaművésze az elmúlt évek élményeiről mesélt.

„Mindig nagyon nagy szeretettel fogadja a közönség ezeket az újévi koncerteket. Minden évben különböző programok vannak, különböző szólisták. Mi mindig nagyon nagy szeretettel játszunk a szabadkai közönségnek."

A próbák november végén kezdődtek. A szervezők törekedtek arra, hogy különleges programot állítsanak össze népszerű, híres vendégelőadókkal - mondta el Máté Krisztina.

„A program az újévi hangverseny. Strauss zenéje, nagyon jó szólistáink vannak. Mavrák Béla tenor és Višnja Radoslav mezzoszoprán. Ő már volt nálunk egyszer 2018-ban, és nagyon nagy örömmel láttuk ismét vendégül."
 

A koncert teljes bevételét jótékony célra fordítják.

Szabadkai Szimfonikus Zenekar
újévi koncert

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.