Ugrás a tartalomra

Újvidék: Gyerekek a színpadon (videó)

2017.06.07
14:30
Az Újvidéki Színház kiscsoportos színjátszói is bemutatkoztak az újvidéki Zmaj Játékokon
Az Újvidéki Színház kiscsoportos színjátszói is bemutatkoztak az újvidéki Zmaj Játékokon. A rendezvénysorozat keretein belül a Színes Szilánkok Diákszínpad legkisebb csoportja ma délelőtt egymás után kétszer is teltház előtt adta elő a Karinthy-hommage című darabot. A Karinthy-hommage célja felhívni a figyelmet a szerbiai iskoláztatási rendszer működésének előnyeire és hiányosságaira. A darabban a kisiskolás gyerekek karakterei elevenednek meg. gyerekszinhaz1 Az előadás inkább a humor eszközeivel mutatja be a gyerekek számára is jól ismert mindennapos szituációkat. Luković Lazar, színinövendék, Színes Szilánkok Diákszínpad: „Igen, történt néhányszor az én iskolámban is, hogy a tanító néni kihívja az egyik diákot feleltetni és az semmit sem tud.”



A darabot elsősorban Karinthy Frigyes Tanár Úr Kérem című műve ihlette. Figura Terézia, vezető, Színes Szilánkok Diákszínpad: „Gondolkodtam, hogy tulajdonképpen nem mindig jó, ha csak vendégszövegekből áll egy előadás. Kell, hogy legyen egy mag, ami köré egy kerettörténetet tudunk készíteni. A kis gyerekeknek, ezek ugyebár alsó tagozatra járó gyerekek, nehéz Karinthyt a szájukba adni. Ezt kellett adaptálni és az ő korukhoz átírni.” gyerekszinhaz2 A Színes Szilánkok Diákszínpad a Zmaj Játékok szervezőinek meghívására hozta el az előadást a népszerű rendezvénysorozatra. A darab a közönség tetszését is elnyerte.
gyerekek
Újvidék
Színes Szilánkok Diákszínpad
Zmaj Játékok

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.