Ugrás a tartalomra

Újvidéken adott koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar (videó)

2016.11.27
09:19
Nagy sikert aratott Újvidéken a magyarországi 100 Tagú Cigányzenekar szombat este
Nagy sikert aratott Újvidéken a magyarországi 100 Tagú Cigányzenekar szombat este. A világhírű, 30 éves együttes a hangversenyen ismert zeneszerzők darabjainak feldolgozásaival, valamint a tagok különleges virtuóz játékával bűvölte el a közönséget. Rossini Tell Vilmos nyitányával kezdődött a csaknem kétórás hangverseny Újvidéken. Könnyű és egyedi, virtuóz játékok, klasszikus darabok csendültek fel az est folyamán. A közönség nagy szeretettel fogadta az együttest. Csemán Ida: „Nagyon örülök, viszont láttam őket már, voltak itt Újvidéken, fölemelő érzés volt és nagyon megörültem, hogy most is itt leszek és nem lehet őket elmulasztani.” Mezei Futó Anikó: „Nagyon szeretem a cigányzenét, sajnos televízión keresztül tudunk legtöbbször ilyesmit nézni, különben nem hallottam, hogy Szabadkán ilyen jellegű zene is lenne.” A zenekar tagjai zömében akadémiát végzett művészek, de sokan kitüntetést is kaptak már munkájukért. Lendvai Csócsi József főprímás: „Nem első esetben vagyunk itt, nagyon sokszor voltunk már, és szeretek ide jönni, mert nagyon aranyos, kedves, lelkes vendégek vannak.”



Tekintettel arra, hogy a világon egyedülálló zenekarról van szó és hagyományos cigány muzsikát játszanak, a hangszerek sorából nem hiányozhat a hegedű és a cimbalom sem. Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész sajátos játékával bűvölte el a közönséget. „Ki kell csalogatni minden hangszerből azt a dallamot, meg azt az érzésvilágot, amivel a közönséget megfogjuk.” Két részből állt a szombat esti koncert. Az első felvonásban könnyű cigány muzsikát játszottak, a második részben viszont komoly darabokat adtak elő. Felcsendült Csajkovszkij Diótörő balettjéből a Virágkeringő, valamint Strausstól a Denevér-nyitány is. Beke Farkas Nándor, elnök: „Nekünk mindig úgy van felállítva a műsorrendünk, hogy alkalmazkodunk a helyhez, az időhöz és a nemzethet.” A magyarországi 100 Tagú Cigányzenekar következő vajdasági hangversenye december 16-án Szabadkán lesz.
koncert
Újvidék
hangverseny
100 Tagú Cigányzenekar
cigányzene

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.