Ugrás a tartalomra

Újvidéki Prózanapok

2024.03.14
11:49
2024.03.14
17:35
Forrás
Pannon RTV
Nagy Abonyi Árpád Hermész tenyerén és Bicskei Gabriella Lordanya képpel című kötetét mutatták be elsőként az Újvidéki Prózanapok elnevezésű minifesztiválon szerdán este.

A Forum Könyvkiadó Intézet első alkalommal szervezte meg a kiadványait népszerűsítő rendezvényt, amelynek egyebek mellett az is volt a célja, hogy az olvasóközönség találkozhasson a vajdasági írókkal és hallhasson a műveik megalkotási folyamatáról. Csütörtökön a traN(S)zakció műfordítás-sorozattal és Szemerédi Fanny legújabb könyvével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Nagy Abonyi Árpád író, fordító és magyartanár tollából eddig négy kötet látott napvilágot. Egy regény: a Budapest, retour és két novellás kötet: a Tükörcselek, valamint a Kolumbusz és én című elbeszéléskötete. 2020-ban a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg a Hermész tenyerén című alkotása.

„Ez a könyv, az úti jegyzetek alcímet adtam neki, vagy úti rajz, bár ez két különböző dolog, meglehetősen, azt hiszem, hogy talán korszerűtlen műfaj manapság meg anno 100 évvel ezelőtt a nyugatosok is kijelentették, hogy ez már nem, idézőjelben nem menő, korszerűtlen. Ki ír már úti rajzokat? Különösen mai korban, amikor mindenki utazik és világhálón is minden hozzáférhető, de valahogy én úgy éreztem, hogy valahogy rögzítenem kell, le kell írnom azokat az élményeket, azokat a megfigyeléseket, azokat az impulzusokat, amik engem az utazásaim során megérintettek.”

A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában több mint 20 kötet látott napvilágot tavaly.

Mészáros Zsóka, munkatárs, Forum Könyvkiadó Intézet: „A tavaly megjelent könyveinket népszerűsítjük elsősorban, illetve a traN(S)zakció műfordítás-sorozatot. A célunk az, hogy az emberek minél közelebb kerüljenek a kultúrához és hogy bensőségesebben a Forummal is megismerkedjenek. Épp ezért akartuk a saját székhelyünkben, a kiadónál megszervezni.”

A rendezvény két napján a Forum Könyvkiadó Intézet kiadványait kedvezményes áron lehet megvásárolni.

Újvidék
Újvidéki Prózanapok
Nagy Abonyi Árpád
Forum Könyvkiadó Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.