Ugrás a tartalomra

Ünnepi hangulat Makkhetesen

2023.04.02
18:45
2023.04.02
19:51
Forrás
Pannon RTV
Húsvétra hangolódtak a szabadkai Makkhetes Helyi Közösségben.

Az eseményen különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek és szüleik egyaránt.

A dekupázs technikával készíthető tojások a nagyobb gyerekek érdeklődését is felkeltették. Ameddig a gyerekek kézműveskedtek, addig a szülők is kipróbálhatták magukat abban, hogyan kell húsvéti nyulat készíteni egy zokni és pár ügyes mozdulat segítségével. Tóth Ibolya: „Ehhez egy pár zokni kell, amit megtöltünk anyaggal. Ezt összefogjuk, hogy meglegyen neki a feje és a teste is. Miután ezt összevarrjuk már meg is van a keze és a lába is.”

Harmadik alkalommal szervezték meg az eseményt - mondta Juhász Edit. A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának makkhetesi elnöke szerint a gyerekek mosolygós arcáért minden évben megéri megszervezni az ünnepi készülődést. „Vannak rajzok, amiket kiszínezhetnek különböző technikákkal, ez van az egyik asztalnál. A másiknál a dekupázs technikával ügyeskednek a gyerekek. A harmadik nagyobb asztalnál pedig kézműveskednek, ahol tojásfestés van, kiscsirkéket készítenek kanalakból, meg nyuszifejeket rajzolnak.”

Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés. A szervezők pedig ajándékkal is kedveskedtek a gyerekeknek.

Makkhetes
húsvét
készülődés
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Női Fórum

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.