Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Urbán András szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget

2018-11-09
07:53
2018-11-09
19:43
Forrás
Pannon RTV
Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség. Urbán András rendező, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója a szabadkai VM4K vendége volt.

Mellbevágó, meghökkentő és időszerű. A jó színdaraboknak ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezniük kell - hangsúlyozta előadásában Urbán András, rendező, aki a VM4K Európa és mi sorozatának vendége volt csütörtökön. A szervezők elmondták, azért pont ő, mert ma Urbán a régió legjelentősebb alkotója. Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K: „Tudjuk, hogy körbejárta a Balkánt. A régi Jugoszlávia országait. Illetve más országokba is eljutnak előadásai, rendezése, emiatt.”

A Kosztolányi Dezső Színház igazgatója előadásában elmondta: azt szeretné, ha kollégáitól is hasonló darabokat látna viszont a színpadon, mint amilyeneket ő rendez. Kifejtette: Thália szentélyében a produkcióknak szórakoztatniuk is kell, de azt nem elcsépelt módon, hanem újszerűen. Szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget. Bár ő elalvás előtt nem feltétlenül szeret olyan filmekre pihenni a tévé mellett, amelyek felzaklatják, hiszen azért a nyugalom is fontos - véli.

Urbán András, rendező: „Mondjuk egy olyan helyzetről beszéltem, ahol aludnom kellene, mert olyan kötelességeim vannak, amiért csak pihennem is kellene. Én a színházban nem félek attól sem, hogy olyan történettel találkozzam ami felzaklat, sőt.”

Urbán András hozzáfűzte: nem szereti, ha valami unott és ismétlődik. Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség.

Szabadka
VM4K
Urbán András
Kosztolanyi Dezső Színház

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.