Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Urbán András szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget

2018-11-09
07:53
2018-11-09
19:43
Forrás
Pannon RTV
Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség. Urbán András rendező, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója a szabadkai VM4K vendége volt.

Mellbevágó, meghökkentő és időszerű. A jó színdaraboknak ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezniük kell - hangsúlyozta előadásában Urbán András, rendező, aki a VM4K Európa és mi sorozatának vendége volt csütörtökön. A szervezők elmondták, azért pont ő, mert ma Urbán a régió legjelentősebb alkotója. Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K: „Tudjuk, hogy körbejárta a Balkánt. A régi Jugoszlávia országait. Illetve más országokba is eljutnak előadásai, rendezése, emiatt.”

A Kosztolányi Dezső Színház igazgatója előadásában elmondta: azt szeretné, ha kollégáitól is hasonló darabokat látna viszont a színpadon, mint amilyeneket ő rendez. Kifejtette: Thália szentélyében a produkcióknak szórakoztatniuk is kell, de azt nem elcsépelt módon, hanem újszerűen. Szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget. Bár ő elalvás előtt nem feltétlenül szeret olyan filmekre pihenni a tévé mellett, amelyek felzaklatják, hiszen azért a nyugalom is fontos - véli.

Urbán András, rendező: „Mondjuk egy olyan helyzetről beszéltem, ahol aludnom kellene, mert olyan kötelességeim vannak, amiért csak pihennem is kellene. Én a színházban nem félek attól sem, hogy olyan történettel találkozzam ami felzaklat, sőt.”

Urbán András hozzáfűzte: nem szereti, ha valami unott és ismétlődik. Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség.

Szabadka
VM4K
Urbán András
Kosztolanyi Dezső Színház

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.