Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Urbán András szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget

2018-11-09
07:53
2018-11-09
19:43
Forrás
Pannon RTV
Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség. Urbán András rendező, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója a szabadkai VM4K vendége volt.

Mellbevágó, meghökkentő és időszerű. A jó színdaraboknak ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezniük kell - hangsúlyozta előadásában Urbán András, rendező, aki a VM4K Európa és mi sorozatának vendége volt csütörtökön. A szervezők elmondták, azért pont ő, mert ma Urbán a régió legjelentősebb alkotója. Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K: „Tudjuk, hogy körbejárta a Balkánt. A régi Jugoszlávia országait. Illetve más országokba is eljutnak előadásai, rendezése, emiatt.”

A Kosztolányi Dezső Színház igazgatója előadásában elmondta: azt szeretné, ha kollégáitól is hasonló darabokat látna viszont a színpadon, mint amilyeneket ő rendez. Kifejtette: Thália szentélyében a produkcióknak szórakoztatniuk is kell, de azt nem elcsépelt módon, hanem újszerűen. Szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget. Bár ő elalvás előtt nem feltétlenül szeret olyan filmekre pihenni a tévé mellett, amelyek felzaklatják, hiszen azért a nyugalom is fontos - véli.

Urbán András, rendező: „Mondjuk egy olyan helyzetről beszéltem, ahol aludnom kellene, mert olyan kötelességeim vannak, amiért csak pihennem is kellene. Én a színházban nem félek attól sem, hogy olyan történettel találkozzam ami felzaklat, sőt.”

Urbán András hozzáfűzte: nem szereti, ha valami unott és ismétlődik. Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség.

Szabadka
VM4K
Urbán András
Kosztolanyi Dezső Színház

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.