Ugrás a tartalomra

Urbán András szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget

2018.11.09
07:53
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség. Urbán András rendező, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója a szabadkai VM4K vendége volt.

Mellbevágó, meghökkentő és időszerű. A jó színdaraboknak ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezniük kell - hangsúlyozta előadásában Urbán András, rendező, aki a VM4K Európa és mi sorozatának vendége volt csütörtökön. A szervezők elmondták, azért pont ő, mert ma Urbán a régió legjelentősebb alkotója. Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K: „Tudjuk, hogy körbejárta a Balkánt. A régi Jugoszlávia országait. Illetve más országokba is eljutnak előadásai, rendezése, emiatt.”

A Kosztolányi Dezső Színház igazgatója előadásában elmondta: azt szeretné, ha kollégáitól is hasonló darabokat látna viszont a színpadon, mint amilyeneket ő rendez. Kifejtette: Thália szentélyében a produkcióknak szórakoztatniuk is kell, de azt nem elcsépelt módon, hanem újszerűen. Szereti, ha a jó színház felzaklatja a közönséget. Bár ő elalvás előtt nem feltétlenül szeret olyan filmekre pihenni a tévé mellett, amelyek felzaklatják, hiszen azért a nyugalom is fontos - véli.

Urbán András, rendező: „Mondjuk egy olyan helyzetről beszéltem, ahol aludnom kellene, mert olyan kötelességeim vannak, amiért csak pihennem is kellene. Én a színházban nem félek attól sem, hogy olyan történettel találkozzam ami felzaklat, sőt.”

Urbán András hozzáfűzte: nem szereti, ha valami unott és ismétlődik. Ezért törekszik munkájában is folyton valami mást mutatni, mint amihez hozzászokott a közönség.

Szabadka
VM4K
Urbán András
Kosztolányi Dezső Színház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.