Ugrás a tartalomra

Utókornak címezve a Népkörben

2022.01.21
09:57
2022.01.21
15:48
Forrás
Pannon RTV
A magyar kultúra napja alkalmából a Népkör 150. évfordulójára készült az Utókornak címezve című színpadi művet adták elő tegnap este a szabadkai művelődési központban.

A Népkör 150 éves történelmén a két főszereplő, Budincsevity Krisztián és Nyári Ákos vezetik át a nézőt, akik színészi pályafutásukat a Népkörben kezdték. A zenés-táncos előadás rendezője Hajdú Tamás, a művelődési központ néptánccsoportja is közreműködött. A felkészülést hosszas kutatómunka előzte meg, annak érdekében, hogy a produkció hiteles információk alapján mutathassa be az intézmény történetét.

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető igazgató, Népkör MMK, Szabadka: „Sajnos még a Népkör történelmét úgy senki sem gyűjtötte össze részletesen, tehát bizonyos korszakok és részekből könyvek, kiadványok, monográfiák megjelentek, de ezt úgy még nem fűzte össze senki sem, úgyhogy nagy munka várt Brestyánszki Boros Rozáliára, hiszen ő a dramaturg. Ő egy egész nyáron át kutatta ezeket a dokumentumokat, több könyvet, cikket elolvasott, míg összeállította ezt a darabot.”

Népkör
Népkör MMK
Népkör Magyar Művelődési Központ
magyar kultúra napja
Bodrogi Hajnalka
előadás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.