Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Utókornak címezve a Népkörben

2022.01.21
09:57
2022.01.21
15:48
Forrás
Pannon RTV
A magyar kultúra napja alkalmából a Népkör 150. évfordulójára készült az Utókornak címezve című színpadi művet adták elő tegnap este a szabadkai művelődési központban.

A Népkör 150 éves történelmén a két főszereplő, Budincsevity Krisztián és Nyári Ákos vezetik át a nézőt, akik színészi pályafutásukat a Népkörben kezdték. A zenés-táncos előadás rendezője Hajdú Tamás, a művelődési központ néptánccsoportja is közreműködött. A felkészülést hosszas kutatómunka előzte meg, annak érdekében, hogy a produkció hiteles információk alapján mutathassa be az intézmény történetét.

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető igazgató, Népkör MMK, Szabadka: „Sajnos még a Népkör történelmét úgy senki sem gyűjtötte össze részletesen, tehát bizonyos korszakok és részekből könyvek, kiadványok, monográfiák megjelentek, de ezt úgy még nem fűzte össze senki sem, úgyhogy nagy munka várt Brestyánszki Boros Rozáliára, hiszen ő a dramaturg. Ő egy egész nyáron át kutatta ezeket a dokumentumokat, több könyvet, cikket elolvasott, míg összeállította ezt a darabot.”

Népkör
Népkör MMK
Népkör Magyar Művelődési Központ
magyar kultúra napja
Bodrogi Hajnalka
előadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55, Frissítve: 19:12

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.