Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Utolsó útjára kísérték Sas Józsefet

2021-01-22
18:32
2021-01-22
18:40
Forrás
Index.hu
Családja, barátai és művésztársai búcsúztatták Budapesten, a Kozma utcai izraelita temető művészparcellájában Sas Józsefet.

A színész, humorista, rendező 82 éves korában hunyt el. Fröchlich Róbert főrabbi azt emelte ki, hogy Sas József egész életében büszkén vállalta zsidóságát. A kollégák közül a megemlékezések sorát Selmeczi Tibor kezdte, aki azt mondta, Sas Józseffel meghalt a kabaré. Gálvölgyi János a színpadon és barátként együtt töltött évtizedeket idézte fel. Heller Tamás színművész szintén csaknem negyven évig dolgozott Sas Józseffel, ő a turnékra emlékezett, amikor Sas a Mikroszkóp színpadon igazgató volt, ő pedig színész, de amikor vidéken turnéztak, a korábban kelő Sas ágyba hozta neki a feketekávét. Végül Beregi Péter színész búcsúzott, akivel évtizedekig közösen adták elő a Hacsek és Sajó-számokat. Művésztársa és barátja professzionalizmusát és emberségét emelte ki.

Sas József negyven évig élt boldog házasságban. Felesége a művész hosszú betegsége alatt végig mellette volt. Végső búcsút vett Sas Józseftől két gyermeke, Tamás és Ágnes is.

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.