Ugrás a tartalomra

Utolsó útjára kísérték Sas Józsefet

2021.01.22
18:32
2021.01.22
18:40
Forrás
Index.hu
Családja, barátai és művésztársai búcsúztatták Budapesten, a Kozma utcai izraelita temető művészparcellájában Sas Józsefet.

A színész, humorista, rendező 82 éves korában hunyt el. Fröchlich Róbert főrabbi azt emelte ki, hogy Sas József egész életében büszkén vállalta zsidóságát. A kollégák közül a megemlékezések sorát Selmeczi Tibor kezdte, aki azt mondta, Sas Józseffel meghalt a kabaré. Gálvölgyi János a színpadon és barátként együtt töltött évtizedeket idézte fel. Heller Tamás színművész szintén csaknem negyven évig dolgozott Sas Józseffel, ő a turnékra emlékezett, amikor Sas a Mikroszkóp színpadon igazgató volt, ő pedig színész, de amikor vidéken turnéztak, a korábban kelő Sas ágyba hozta neki a feketekávét. Végül Beregi Péter színész búcsúzott, akivel évtizedekig közösen adták elő a Hacsek és Sajó-számokat. Művésztársa és barátja professzionalizmusát és emberségét emelte ki.

Sas József negyven évig élt boldog házasságban. Felesége a művész hosszú betegsége alatt végig mellette volt. Végső búcsút vett Sas Józseftől két gyermeke, Tamás és Ágnes is.

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.