Ugrás a tartalomra

Vajdaság-szerte óriási sikert aratott a Déryné Ifjasszony

2022.11.11
07:50
2022.11.11
16:20
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Vándormozinak köszönhetően vidékünk több településén, így Zentán is levetítették a Déryné Ifjasszony című filmet. A népszerű színdarab filmváltozatának köszönhetően az emberek átélhették a közösségi filmvetítés varázsát.

A csütörtök esti, közönségtalálkozóval egybekötött zentai vetítésre sokan voltak kíváncsiak és nagy várakozással érkeztek a helyi Művelődési Házba. Burány Imre feleségével és több családtagjával látogatott el a vetítésre.

„Szeretek ilyen filmeket megnézni, és mikor ilyen alkalom van, akkor nagyon szívesen jövök, mert amúgy nem járunk moziba már ilyen öregkorban. Leginkább csak tévét nézünk és ott nincs alkalmam ilyeneket megnézni, ezért szívesen jöttem.” 

A régi, egész estét betöltő mozizás élményét hozta el újra a Déryné Ifjasszony című film - véli Zsadányi Valéria, aki lányával és unokájával érkezett a film megtekintésére.

„Én igazából azért jöttem el, mert jólesett nevetni, örömet érezni és együtt lenni a családdal.”

Az elmúlt napok során a zentai közönség mellett a szenttamási, a zentagunarasi, a gunarasi, a bajsai, az óbecsei, a kishegyesi, a csantavéri, az adai és a palicsi közönséghez is eljutott a film a Vajdasági Vándormozi jóvoltából, amelynek célja, hogy „házhoz vigye” a magyar kultúrát, ezáltal a magyar filmeket is.

Muhi László, a Vajdasági Vándormozi elnöke: „A fogadtatása a filmnek kifejezetten jó volt. Nagyon sokan a vetítés után is odajöttek és megköszönték, hogy láthatták a filmet. Azért tartjuk fontosnak, hogy ez minél több helyre eljusson, mert a magyar színházkultúrának a születését mutatja be a mű.”

Herczeg Ferenc ikonikus művének színpadi és mozgóképes változatát egyaránt a Kossuth- és Jászai Mari-díjjal kitüntet Vidnyánszky Attila rendezte, a grófnő szerepébe pedig a hódegyházi származású színésznő, Szemerédi Bernadett bújt.

Szemerédi Bernadett elmondta: „Megpróbáltuk magát a színházi előadást minél pontosabban rekonstruálni, ugyanakkor egy pici kuriózum, hogy egy ideig a festett díszlet előtt, színházi környezetben zajlik a film vagy a tévéjáték és utána kiszakadunk a természetbe, elhagyjuk a színházi kereteket és a vácrátóti botanikus kertbe szabadulunk ki.”

Szemerédi Bernadett hozzátette, öröm volt megélni, hogy a számára oly fontos hazai közönség is szeretettel és nagy figyelemmel fogadta a filmben nyújtott játékát.

Déryné Ifjasszony
Zenta
Vándormozi
Vajdasági Vándormozi

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.