Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Vajdasági származású is megkapta a Zene Ifjú Nagykövete Díjat

2020.06.29
13:10
Forrás
MTI
Balázs-Piri Soma is átvehette a díjat ma Budapesten.

Átadták a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat. Boros Misi és a vajdasági származású Balázs-Piri Soma zongoristák, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztesei kapták meg elsőként a díjat ma Budapesten. A két 20 év alatti muzsikus a magyar klasszikus zene megismertetését és terjesztését szolgáló kimagasló művészeti teljesítménye elismeréseként vehette át az oklevelet, a díjat alapító Kásler Miklóstól. A magyar emberi erőforrások minisztere az utánpótlás fontosságát hangsúlyozva bejelentette, hogy a Virtuózok hatodik évada, a Virtuózok V4+ Közös nyelven beszélünk című műsorfolyam a visegrádi négyek tagállamai, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Szerbia tehetségeit is felkutatja és bemutatja majd.

Balázs Piri Soma
Zene Ifjú Nagykövete

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.