Ugrás a tartalomra

Változatos programmal várja a látogatókat a Gyöngyösbokréta és a Durindó

2019.06.01
11:26
2019.06.01
17:40
Forrás
Pannon RTV
Negyven év után ismét Horgos a házigazdája a Gyöngyösbokrétának és a Durindónak.

A kétnapos Gyöngyösbokréta, a hagyományápolók és hagyományőrzők ifjúsági és felnőtt kategóriájú néptáncszemléje ma délben a fellépők díszfelvonulásával kezdődik. A Kárász Karolina Általános Iskolától a Művelődési Ház melletti téren felállított nagyszínpadig követhetik az érdeklődők a 32 néptánccsoport látványos felvonulását.

Vasárnap a Durindón összesen 111 népzenei együttest, illetve szólistát hallgathatnak az érdeklődők. A két napon közel 2000 fellépőre számítanak. Gazdag kísérőprogramok is várják a vendégeket: egyebek mellett kézműves-kirakodóvásár és kiállítások a Művelődési Ház előcsarnokában, illetve a Kör, kör, ki játszik? elnevezésű program is, ahol fazekas-, kovács-, szövő- és hímzőfoglalkozások lesznek a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

A szombati Gyöngyösbokréta rendezvény kiemelt programjai a Magyar Állami Népi Együttes vendégjátéka, az Aranyba táncolva című előadása, illetve az algyői Zsibongó táncegyüttes, valamint a vajdasági gyermek- és ifjúsági népművészeti vetélkedők díjazottjainak közös műsora, a Helyet, helyet nekünk is…! című produkció. Vasárnap fél hétkor a Bodor Anikó-díj átadásával fejeződik be a rendezvény.

Gyöngyösbokréta
Durindó
Horgos

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.