Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Változatos programmal várja a látogatókat a Gyöngyösbokréta és a Durindó

2019-06-01
11:26
2019-06-01
17:40
Forrás
Pannon RTV
Negyven év után ismét Horgos a házigazdája a Gyöngyösbokrétának és a Durindónak.

A kétnapos Gyöngyösbokréta, a hagyományápolók és hagyományőrzők ifjúsági és felnőtt kategóriájú néptáncszemléje ma délben a fellépők díszfelvonulásával kezdődik. A Kárász Karolina Általános Iskolától a Művelődési Ház melletti téren felállított nagyszínpadig követhetik az érdeklődők a 32 néptánccsoport látványos felvonulását.

Vasárnap a Durindón összesen 111 népzenei együttest, illetve szólistát hallgathatnak az érdeklődők. A két napon közel 2000 fellépőre számítanak. Gazdag kísérőprogramok is várják a vendégeket: egyebek mellett kézműves-kirakodóvásár és kiállítások a Művelődési Ház előcsarnokában, illetve a Kör, kör, ki játszik? elnevezésű program is, ahol fazekas-, kovács-, szövő- és hímzőfoglalkozások lesznek a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

A szombati Gyöngyösbokréta rendezvény kiemelt programjai a Magyar Állami Népi Együttes vendégjátéka, az Aranyba táncolva című előadása, illetve az algyői Zsibongó táncegyüttes, valamint a vajdasági gyermek- és ifjúsági népművészeti vetélkedők díjazottjainak közös műsora, a Helyet, helyet nekünk is…! című produkció. Vasárnap fél hétkor a Bodor Anikó-díj átadásával fejeződik be a rendezvény.

Gyöngyösbokréta
Durindó
Horgos

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.