Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Változatos programmal várja a látogatókat a Gyöngyösbokréta és a Durindó

2019-06-01
11:26
2019-06-01
17:40
Forrás
Pannon RTV
Negyven év után ismét Horgos a házigazdája a Gyöngyösbokrétának és a Durindónak.

A kétnapos Gyöngyösbokréta, a hagyományápolók és hagyományőrzők ifjúsági és felnőtt kategóriájú néptáncszemléje ma délben a fellépők díszfelvonulásával kezdődik. A Kárász Karolina Általános Iskolától a Művelődési Ház melletti téren felállított nagyszínpadig követhetik az érdeklődők a 32 néptánccsoport látványos felvonulását.

Vasárnap a Durindón összesen 111 népzenei együttest, illetve szólistát hallgathatnak az érdeklődők. A két napon közel 2000 fellépőre számítanak. Gazdag kísérőprogramok is várják a vendégeket: egyebek mellett kézműves-kirakodóvásár és kiállítások a Művelődési Ház előcsarnokában, illetve a Kör, kör, ki játszik? elnevezésű program is, ahol fazekas-, kovács-, szövő- és hímzőfoglalkozások lesznek a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

A szombati Gyöngyösbokréta rendezvény kiemelt programjai a Magyar Állami Népi Együttes vendégjátéka, az Aranyba táncolva című előadása, illetve az algyői Zsibongó táncegyüttes, valamint a vajdasági gyermek- és ifjúsági népművészeti vetélkedők díjazottjainak közös műsora, a Helyet, helyet nekünk is…! című produkció. Vasárnap fél hétkor a Bodor Anikó-díj átadásával fejeződik be a rendezvény.

Gyöngyösbokréta
Durindó
Horgos

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.