Ugrás a tartalomra

Várjon Dénes előadását élvezhette a belgrádi közönség a 52. BEMUS Komolyzenei Fesztiválon

2020.11.06
13:49
2020.11.06
17:58
Forrás
Pannon RTV
A Kossuth-díjas zongoraművész a járványhelyzet ellenére is elfogadta a felkérést, hogy önálló hangversenyével gazdagítsa a fesztivál műsorát.

A hangversenyt az Ilija M. Kolarac Alapítvány Zenei Központban tartották a Collegium Hungaricum Magyar Kulturális Intézet támogatásával.

A világhírű zongorista, Várjon Dénes harmadik alkalommal lépett fel a belgrádi közönség előtt, de első önálló koncertjét tartotta meg a BEMUS Komolyzenei Fesztivál keretében. „Az volt a kérés, hogy most ne egy hagyományos, szünettel történő szólóestet játsszam, hanem egy egyórás műsort, úgyhogy igyekeztem minél színesebben összeállítani, és hogy egy ilyen ívet járjunk be a Beethoven szonátától Bartókig.”

Az idei, 52. BEMUS programját már tavasszal összeállította a fesztiválbizottság Bojan Suđić művészeti igazgatóval közösen, de hivatalosan mindössze két héttel ezelőtt hirdették ki a résztvevők műsorát. „Eddig két rendkívül érdekes koncertünk volt. Az első koncert a híres drámaszoprán, Guleghina előadásában volt a Madlenianum színpadán, és íme a második koncert, amelyet ma este rendeztek a nagy magyar zongoristával, Várjon Dénessel, aki valóban kivételes zongorajátékot mutatott be nekünk ma este.”

A Collegium Hungaricum Magyar Kulturális Intézet igazgatója, Szentgyörgyi Klára elégedett volt, hogy a belgrádi közönség hallhatta a világ egyik legjobb zongoristájának a rendkívüli játékát. „Mi felkerestük Várjon Dénest, hogy eljönne-e, megszerveztük neki ezt az utat, majd ehhez csatlakozott, természetesen a Steinway, és természetesen akkor már a BEMUS is, úgyhogy végül is a három szervezőnek a közös programja ez, ami nekünk egy óriási nagy öröm.”

Az idei BEMUS műsora november 13-ig tart, neves előadóművészek részvételével.

Várjon Dénes
koncert
hangverseny
BEMUS Komolyzenei Fesztivál
komolyzene
zongora
Collegium Hungaricum

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.