Ugrás a tartalomra

Várom a karácsonyt!

2023.12.20
18:43
2023.12.20
20:21
Forrás
Pannon RTV
Énekekkel, néptánccal és kiállítással hangolódtak a karácsonyra a palicsi Magyar Művelődési Központban. A Palics Magyar Művelődési Egyesület ünnepi műsorában több szakosztály is bemutatkozott.

Közös koreográfiával léptek színpadra a gyerekkórus, valamint a gyermek néptánccsoport tagjai. Karácsonyi énekekkel és néptáncokkal is készültek.

Szabó Cibolya Alex:
„ Lengető, cifra, csapogatás.
- Van-e kedvenc táncod ezek közül?
- Van, a lengető. Nekem az sokkal jobb, abban ugrálni kell.”

Szalai Andrea versmondó a karácsony igazi történetét mesélte el, a Szederinda Népdalkör tagjai pedig ünnepi dalokkal kedveskedtek a közönségnek.

Brezovszki Eszter, vezető, Szederinda Népdalkör: „Sajnos mindig kevesebben vagyunk. Betegek is a személyek, és nagyon sokan eltávoztak tőlünk örökre sajnos, és amennyien vagyunk, igyekszünk kitölteni az űrt, amit hagytak, 17-en vagyunk mindössze.”

Az egyesületben 16 szakosztály működik, a karácsonyi műsor összeállításakor a hagyományápolás volt a fő szempont, így ezúttal azok a csoportok léptek fel, akik hagyományápolással foglalkoznak - mondta Csiszár Molnár Anna, a Palics Magyar Művelődési Egyesület elnöke.

„Itt most a decemberi időszakot ezzel a rendezvénnyel fejezzük, téli szünetre mennek a szakosztályaink, de január közepétől ismét folytatódik a munka, és akkor már a tavaszi szemlékre, versenyekre készülve új koreográfiát fognak gyakorolni.”

Gyermekrajzokból készült kiállítás is várta a látogatókat, amelyeket a Várom a karácsonyt elnevezésű rajzpályázatra beküldött munkákból válogattak össze.

Palics
Palics Magyar Művelődési Egyesület
Brezovszki Eszter
Szederinda Népdalkör
Csiszár Molnár Anna
néptánc
Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.