Ugrás a tartalomra

A vég újratöltve (videó)

2016.12.24
09:50
A vég újratöltve címmel nyílt meg Szabadkán Kanyó Ervin tárlata a Klein house-ban pénteken
A vég újratöltve címmel nyílt meg Szabadkán Kanyó Ervin tárlata a Klein house-ban pénteken. A kiállított huszonöt alkotás mindegyike urbánus tematikájú, épületek, terek és városrészek sajátos hangulatábrázolása. Urbánus tematikájú képek sorozatát lehetett látni a kiállításmegnyitón, Szabadkán. Kanyó Ervin nem távolodott el az előző évek alkotásainak témájától. A sorba rendezett mozdulatlan városok, utcák, házak és udvarok rajzolatai ez alkalommal is sajátos élményt nyújtottak. Bakács Tibor, újságíró, Magyarország: „Alig látok ennél szebb megnyilvánulást a kétségbeesésnek, ha elgondolkodunk, hogy mi a cím, A vég újratöltve, valóban van benne valami pusztulás utáni nyugalom. Van benne valami előérzet, kicsit krúdys hangulata van, melankólia is van benne.”A képek városi tereket ábrázolnak, ahol az üres térnek legalább annyi szerep jut, mint az épületeknek. A rajzok nem túl realisztikusak, Kanyó Ervin arra törekedett, hogy elvontabbá, absztraktabbá tegye a látványt. Kanyó Ervin, képzőművész: „Szénnel, tussal, akrillal, tehát kombinált technikával dolgozok, de egy kicsit kifejezőbbek, kihangsúlyozódnak a színek. A kollázs technika az, amikor egymásra rétegződő papírra, kartondarabokra rajzolom rá a kis vonalakat, így képződnek ezek a látványok.” Kanyó Ervin urbánus tematikájú képeit január közepéig megtekinthetik Szabadkán a Klein house közösségi bárban.
kiállítás
Kanyó Ervin
Bakács Tibor
A vég újratöltve

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.