Ugrás a tartalomra

Véget ért a Szerb Napok Szerbiában nevű rendezvény

2021.09.30
14:55
2021.09.30
16:41
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban ért véget szerda este a Szerb Napok Szerbiában elnevezésű rendezvény.

Az esemény a Drina két oldalát, Szerbiát és a Szerb Köztársaságot köti össze. A sok kihívás ellenére mindkét oldal büszke lehet arra, amit közösen megvalósítottak, mind a kultúra, mind a gazdaság terén - hangsúlyozta beszédében a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke, Željka Cvijanović. Szerbia és a Szerb Köztársaság közötti kapcsolat természetes és megtörhetetlen - mondta záróbeszédében Igor Mirović. A két oldal közötti együttműködés és a közös projektek pedig állandó fejlődést mutatnak - tette hozzá a tartományi kormány elnöke.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozunk a nemzeti értékek megőrzésén, nyelvünk, írásunk, kultúránk megőrzésén. Kulturális tartalmakat osztunk meg egymással. Az alkotók és a képviselőink is gyakran látogatnak Banja Lukára, Újvidékre, hogy mint ahogy ma is, a gazdasági kapcsolatok fejlesztésén dolgoztunk, közös beruházásokat terveztünk az infrastruktúrába, az ipari övezetekbe, az emberek foglalkoztatására, különösen azokon a részeken, ahonnan az emberek elvándorolnak. Nekik különösen szükségük van a közös segítségünkre.”

Szerb Nemzeti Színház
Újvidék
Boszniai Szerb Köztársaság
Igor Mirović

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.