Ugrás a tartalomra

Venczel Valentinnal színházról, közönségről, tervekről

2024.03.01
14:29
2024.03.01
16:35
Forrás
Pannon RTV
A Szekeres László Alapítvány Vendégségben színházaink beszélgetéssorozat tegnapi rendezvényén Venczel Valentinnal, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vezetőjével beszélgetett kolléganőnk, Husnyák Andrea.

Az esten a kisebbségi színházak jelentőségéről, a közönség szerepéről és a Szabadkai Népszínház repertoárjának tervéről is szó esett. A színház most már belátható időn belül a régi-új épületbe való átköltözés előtt áll, és most elsősorban ez áll a színházvezetés fókuszában.

„Nagyon jól érzem magam, azzal együtt, hogy jelenleg az átköltözés előtt állunk, visszafoglaljuk a régi új épületet, most már egészen biztosan belátható időn belül. Ez a visszafoglalás, költözködés nagyon sok édes-keserű örömmel jár majd. Nagyon sok improvizációra lesz szükség, nagyon sok itt és most megoldásra lesz szükség. Úgy látom, hogy a társulat többsége és a munkatársak start előtti izgalomban vannak. Ez az átköltözést, ami minden színház történetében egy nagyon fontos mozzanat, mondhatnánk történelmi mozzanat, ez a társulat, ez a generáció, amely most tagja a Népszínháznak, ezt a történelmi lépést majd méltó módon fogja elkövetni.”

Szabadkai Népszínház
Venczel Valentin

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.