Ugrás a tartalomra

Venczel Valentinnal színházról, közönségről, tervekről

2024.03.01
14:29
2024.03.01
16:35
Forrás
Pannon RTV
A Szekeres László Alapítvány Vendégségben színházaink beszélgetéssorozat tegnapi rendezvényén Venczel Valentinnal, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vezetőjével beszélgetett kolléganőnk, Husnyák Andrea.

Az esten a kisebbségi színházak jelentőségéről, a közönség szerepéről és a Szabadkai Népszínház repertoárjának tervéről is szó esett. A színház most már belátható időn belül a régi-új épületbe való átköltözés előtt áll, és most elsősorban ez áll a színházvezetés fókuszában.

„Nagyon jól érzem magam, azzal együtt, hogy jelenleg az átköltözés előtt állunk, visszafoglaljuk a régi új épületet, most már egészen biztosan belátható időn belül. Ez a visszafoglalás, költözködés nagyon sok édes-keserű örömmel jár majd. Nagyon sok improvizációra lesz szükség, nagyon sok itt és most megoldásra lesz szükség. Úgy látom, hogy a társulat többsége és a munkatársak start előtti izgalomban vannak. Ez az átköltözést, ami minden színház történetében egy nagyon fontos mozzanat, mondhatnánk történelmi mozzanat, ez a társulat, ez a generáció, amely most tagja a Népszínháznak, ezt a történelmi lépést majd méltó módon fogja elkövetni.”

Szabadkai Népszínház
Venczel Valentin

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.