Ugrás a tartalomra

Verses estet tartottak Szabadkán a magyar nyelv hete kapcsán

2023.04.14
07:45
2023.04.14
16:53
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének produkcióját láthatta a közönség, de megismerkedhettek a magyarországi Anyanyelvápolók Szövetségével is.

A Szabadkai Városi Könyvtárban folytatódott a magyar nyelv hete elnevezésű programsorozat csütörtökön este. Az eseményen a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének produkcióját láthatta a közönség, de megismerkedhettek a magyarországi Anyanyelvápolók Szövetségével is. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról is megemlékeztek.

Verses előadással kezdődött az est, majd a közönség megismerkedhetett a magyarországi Anyanyelvápolók Szövetségének munkájával. Egyebek mellett arra törekednek, hogy összehangolják az anyanyelvvel törődő közösségek, a nyelvvel hivatásszerűen foglalkozók és az iránta elkötelezett önkéntesek munkáját.

Némethné Balázs Katalin, az Anyanyelvápolók Szövetségének tagja: „Ebben az évben az Anyanyelvápolók Szövetsége úgy döntött, hogy a rendezvényt, a magyar nyelv hetének rendezvényeit a Vajdaságban, Délvidéken szervezi meg. Ennek keretében jöttünk ide ebbe a csodálatos könyvtárba. Két részből áll a mai programunk."

Az esten az Én vagyok itt című verses, zenés összeállítással emlékeztek Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára.

Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke: „Petőfi összeállítást hoztunk el, egy olyan típusú Petőfi összeállítást, amelyben arra törekedtünk, hogy minél több arcát megtudjuk mutatni Petőfi Sándornak, hogy ne csak a forradalmár, ne csak a szerelmes Petőfi, vagy a tájleíró Petőfi legyen ebbe benne, hanem próbáljuk meg úgy körüljárni minél tömörebben Petőfi Sándort, hogy minél intenzívebben tudjunk nyomot hagyni ezzel az előadással, hiszen ő is egy nagyon intenzív életet élt, intenzív költő volt."

Az eseményt a magyar nyelv hete rendezvénysorozat keretében szervezték, amely április 18-ig tart.

anyanyelv
verses est
Szabadka
Anyanyelvápolók Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.