Ugrás a tartalomra

Vickó Krisztinának ítélték oda az idei Kristálygömb Díjat

2021.11.01
15:20
2021.11.01
15:30
Forrás
Közlemény
A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia elismerését a kuratórium egyhangúlag ítélte oda neki az orvostudományok terén elért kiváló eredményeiért és a VMTDK-kon való kiemelkedő szerepléseiért.

Vickó Krisztina 1990-ben született Újvidéken, 2014-ben lett általános fogorvos az Újvidéki Egyetem Orvosi Karának Fogorvosi Szakán. Fogszabályozó szakorvosi kinevezését idén nyerte el a Kragujevaci Egyetemen. Vickó Krisztina publikációi elsősorban angolul jelennek meg, de vannak szerb nyelvűek is. Kutatói érdeklődésének középpontjában a gyermekfogászati kérdések, fogszabályozási diagnosztika és kezelés, a fogzománc struktúrájának atomi és morfológiai elemzései állnak.

A Kristálygömb Díjat a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián 2006-tól kezdődően ítélik oda a tudományok és művészetek minden ágát egyenrangúan szem előtt tartva és értékelve. A díj oklevélből, egy feliratozott kristálygömbből és pénzjutalomból áll. A díjat 2021. november 20-án, a 20. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián, Újvidéken, a Mezőgazdasági Kar amfiteátrumában adják át.

Vickó Krisztina
Kristálygömb-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.