Ugrás a tartalomra

A víg özvegyet közel kétezren látták Szabadkán

2018.02.19
07:24
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Lehár népszerű örökzöldje, A víg özvegy vasárnap balettváltozatban jutott el Szabadkára az OperaTúra jóvoltából. Horvátországban folytatódik az Operatúra, Eszékre indul a társulat.

Lehár népszerű örökzöldje, A víg özvegy vasárnap balettváltozatban jutott el Szabadkára az OperaTúra jóvoltából. Az egyik legnépszerűbb operett balettváltozatát közel kétezer néző láthatta a szabadkai sportcsarnokban a Magyar Nemzeti Balett előadásában.

Második éve turnézik az Állami Magyar Operaszínház. Solymosi Tamás balettigazgató elmondta, hogy a turné szervezésekor fontosnak tartották, hogy teljes élményt tudjanak nyújtani, ezért a produkciókat hiánytalan fellépői gárda adta elő.

Sólymosi Tamás, igazgató, Magyar Nemzeti Balett: „Ez egy vígbalett. Nem a megszokott. Rengeteg humor és olyan finomság van benne, amit esetleg egy klasszikus balett máshogy magyaráz el, vagy máshogy mutat meg a nézőknek. Könnyű a közönségnek követni, hiszen Lehár Ferencnek a művei az egész világon jól ismertek.”

A turnék előtt két-három hetet mindig próbál a társulat. A vendégszereplés helyszínén pedig többórás bemelegítés előzi meg az esti előadást. A produkció után helyi specialitások elfogyasztásával lehet pótolni a kalóriákat.

Csokán Vivien, táncos, Magyar Nemzeti Balett: „A sok mozgás nagyon sok kalóriát éget el, akár a balett órákon akár a próbákon, vagy egy egy előadás során, amit vissza is kell pótolni. Senki nem hinné el, de rengeteget is eszünk, a közhiedelemmel ellentétben nem mindenkinek kell koplalnia.

Hétfőn Horvátországban folytatódik az Operatúra, Eszékre indul a társulat. A turné Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.

Szabadka
Magyar Állami Operaház
A víg özvegy
balett

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.