Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Vinkler Imréről szóló monográfiát mutattak be Szabadkán

2022.03.23
14:21
2022.03.23
20:20
Forrás
Pannon RTV
Kucor Tamara, Vinkler Imre szabadkai festőművészről és rajztanárról szóló monográfiáját mutatták be tegnap a Szabadkai Városi Múzeumban.

A kétnyelvű, gazdagon illusztrált kiadvány formatervezője Szalma Viktória, a kötet recenzense dr. Baranyi Anna, a színes fotókat pedig Kolovics Szvetlana készítette. A könyvbemutató ideje alatt a látogatók néhány eredeti Vinkler alkotást is megtekinthettek.

Kucor Tamara, művészettörténész: „A kötet Vinkler Imre szabadkai képzőművész és nagyon híres kultikus képzőművészeti pedagógusról szól és minderre pedig Ninkov K. Olga, a Képzőművészeti Kismonográfia sorozat szerkesztője kért fel és végül is ő buzdított arra, hogy ezt a témát dolgozzam fel.”

Vinkler Imre
könyvbemutató
Szabadkai Városi Múzeum
Kucor Tamara

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.