Ugrás a tartalomra

Virág és a nő - az ABC & T Képzőművészeti Szakkör legújabb tárlata

2023.03.02
08:33
2023.03.02
17:07
Forrás
Pannon RTV
Munkatársunk Orosz Ildikó is bemutatkozott csendéleteivel.

Virág és a nő volt a témája a Török István, festő vezette ABC & T Képzőművészeti Szakkör legújabb tárlatának. A kiállítást évek óta a Palicsi Könyvtárban tartják ahol a tagok önálló alkotásokkal mutatkoznak be. A tegnapi megnyitón munkatársunk Orosz Ildikó is bemutatkozott csendéleteivel.

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkörbe felnőttek és diákok is rendszeresen járnak és évente több kiállítással is készülnek. A most bemutatott képekre annyian voltak kíváncsiak, hogy sokan be sem fértek a kiállítóterembe. Orosz Ildikó két éve csatlakozott a csoporthoz. „Egyre ügyesebb vagyok. Kipróbálom a technikát, és többet kell gyakorolni, hogy valahova eljussak. Most meg már valahova eljutottam talán.”

Szebenyi Erika régóta tagja a csoportnak, az ő kedvenc témája a virágok, a növények, de most Török István javaslatára az egyik legnehezebb műfajjal a portréfestéssel a is megpróbálkozott. „Két év múlva terveztem a tíz éves évfordulómra egy önálló kiállítást, egyelőre úgy érzem, ez is szép haladás. István mellett tényleg nagyon szépen lehet fejlődni.”

A kiállítást Agárdi Gábor újságíró kollégánk nyitotta meg. Aki kíváncsi az alkotásokra a tárlat a Palicsi Könyvtárban még egy hónapig megtekinthető.

Orosz Ildikó
Szebenyi Erika
ABC & T Képzőművészeti Szakkör
tárlat
kiállítás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.