Ugrás a tartalomra

Zenélő orvosok

2023.06.11
09:48
2023.06.11
16:27
Forrás
Pannon RTV
Nem mindennapi koncertélményben volt része azoknak, akik szombaton kora este ellátogattak a zentai Jézus Szíve templomba.

Komolyzenei koncertet tartottak a magyarországi Orvosmuzsikusok Egyesülete szervezésében. A fellépők az est bevételét a helyi Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének ajánlották fel.

Dr. Bálint Csilla is az est fellépője volt, aki jelenleg Szegeden él, és több mint 15 éve háziorvosként praktizál Ópusztaszeren, mindemellett a négy éve alakult szegedi harmonika zenekar szakmai vezetőjeként is tevékenykedik. Mint mondja, kollégái sokszor meglepetéseként élik meg a hangszer és a zene iránti szeretetét: „Nagyon sokan, amikor megtudják, hogy harmonikázom, akkor elképzelni sem tudják, hogyan lehet egy akkora hangszert működtetni, muzsikálni rajta. Én azt mondom, hogy minden hangszer a maga saját kategóriájában nehéz. Én gitároztam, és zongorán is tanultam muzsikálni, egyik hangszer sem könnyű, sem a hegedű, sem a fuvola, sem a klarinét, tehát minden hangszernek megvan a maga nehézsége, ugyanakkor a szépsége is.”

Dr. Terék Blanka gyógyszerész és dr. Lehoczky Hajnalka fül-orr-gégész előadásában több komolyzenei mű is felcsendült.  

Dr. Lehoczky Hajnalka, fül-orr-gégész, Budapest: „Számomra nagyon különleges az éneklés. Mivel magam is énekes vagyok, azokat a problémákat, amiket az énekesek átélnek a saját munkájuk során, azokat ugyanúgy én is megtapasztalom az énekesként. Ezért így sokkal hatékonyabban tudok nekik segíteni, egy nyelvet beszélünk. Sokat segít a szakmai tapasztalat a munkám során.” 

A magyarországi Orvosmuzsikusok Egyesülete még 1995-ben alakult, azóta több koncerthelyszínen sikerült már fellépniük, viszont Zentán most jártak először. Az egyesület jelenleg közel 200 tagot számlál.  

Kósáné Kertai Daisy Szonja, elnök, Orvosmuzsikusok Egyesülete, Magyarország: „Mi a célunk? Ezt tudják önök is. Az orvos nemcsak gyógyít beteget, hanem zenél, szereti a művészetet, és mi gyógyítjuk a betegeket, a közönséget, a lelket. Ez a mi célunk.”

A jótékonysági esemény bevétele a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetét illette meg, akik a helyszínen követték végig a rendezvényt. 

Orvosmuzsikusok Egyesülete
Jézus Szíve Templom

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:07, Frissítve: 19:37

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.