Ugrás a tartalomra

Zenével a rák ellen

2023.06.19
21:30
2023.06.20
17:39
Forrás
Pannon RTV
A Görög Sisters zongorakettős jótékonysági gálahangversenyt tartott a szabadkai zsinagógában.

Az adományokat a fiatal Egymásért nevű egyesület kapja, akinek a tagjai a mellrákban megbetegedett és gyógykezelt nőknek nyújtanak segítséget.

Szűrésen voltam…Rosszindulatú daganat van a mellemben. Mit tegyek? Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ az Egymásért egyesület. Az egyesület tagjai, orvosok és emlődaganatot túlélt nők, akik az emlődaganatos betegek lelki rehabilitációját különösen fontosnak tartják. A működéshez viszont támogatásra van szükség. Második alkalommal szerveztek jótékonysági estet.

Ágoston Gabriella, alelnök, Egymásért egyesület: „A jótékonyság minden szimbolikus, vagy nem szimbolikus összege nagyon hasznára van az egyesületünknek, ezek mind olyan megmozdulások, amik aztán egy továbbot kívánnak maguk után.és egy módja annak, hogy pénzforrást tudjunk biztosítani.”

A tavalyi mintára a főszervező idén is a szabadkai nőkből álló Soroptimist club volt.

Lékó Piroska, elnök, Soroptimist Club Szabadka: „Itt is az Egymásért egyesületben minden a nőkről és az egészségükről szól, ezt mi is tudjuk támogatni, és ilyen jótékonysági rendezvénnyel kibővítettük a támogatást, ezzel a gálaműsorral meg is szépítettük.”

A Görög testvérek amikor csak tehetik, jótékonykodnak. Az egész estés koncerten Szergej Rahmanyinov és Alfred Schnittke műveit játszották.

Görög Noémi, zongoraművész: „Az első és százötvenedik születésnapját ünnepeljük az idén, nagy évforduló, ő pedig egy késő romantikus zeneszerző, a huszadik század elején alkotott, de a posztromantikához tartozik, így szerintem a nőkhöz kötődik sokféleképpen, de nem feltétlenül csak nőknek szóló zenét írt.”

Az emlőrák ellen küzdő alapítványt a tagok pályázati forrásokból, az adománygyűjtő eseményeik bevételeiből, valamint magánszemélyek adományaiból működtetik.

Egymásért Egyesület
Görög Sisters
koncert

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.