Ugrás a tartalomra

Zenével a rák ellen

2023.06.19
21:30
2023.06.20
17:39
Forrás
Pannon RTV
A Görög Sisters zongorakettős jótékonysági gálahangversenyt tartott a szabadkai zsinagógában.

Az adományokat a fiatal Egymásért nevű egyesület kapja, akinek a tagjai a mellrákban megbetegedett és gyógykezelt nőknek nyújtanak segítséget.

Szűrésen voltam…Rosszindulatú daganat van a mellemben. Mit tegyek? Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ az Egymásért egyesület. Az egyesület tagjai, orvosok és emlődaganatot túlélt nők, akik az emlődaganatos betegek lelki rehabilitációját különösen fontosnak tartják. A működéshez viszont támogatásra van szükség. Második alkalommal szerveztek jótékonysági estet.

Ágoston Gabriella, alelnök, Egymásért egyesület: „A jótékonyság minden szimbolikus, vagy nem szimbolikus összege nagyon hasznára van az egyesületünknek, ezek mind olyan megmozdulások, amik aztán egy továbbot kívánnak maguk után.és egy módja annak, hogy pénzforrást tudjunk biztosítani.”

A tavalyi mintára a főszervező idén is a szabadkai nőkből álló Soroptimist club volt.

Lékó Piroska, elnök, Soroptimist Club Szabadka: „Itt is az Egymásért egyesületben minden a nőkről és az egészségükről szól, ezt mi is tudjuk támogatni, és ilyen jótékonysági rendezvénnyel kibővítettük a támogatást, ezzel a gálaműsorral meg is szépítettük.”

A Görög testvérek amikor csak tehetik, jótékonykodnak. Az egész estés koncerten Szergej Rahmanyinov és Alfred Schnittke műveit játszották.

Görög Noémi, zongoraművész: „Az első és százötvenedik születésnapját ünnepeljük az idén, nagy évforduló, ő pedig egy késő romantikus zeneszerző, a huszadik század elején alkotott, de a posztromantikához tartozik, így szerintem a nőkhöz kötődik sokféleképpen, de nem feltétlenül csak nőknek szóló zenét írt.”

Az emlőrák ellen küzdő alapítványt a tagok pályázati forrásokból, az adománygyűjtő eseményeik bevételeiből, valamint magánszemélyek adományaiból működtetik.

Egymásért Egyesület
Görög Sisters
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.