Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

11400 háztartás jut földgázhoz Szabadkán

2021.06.10
13:42
2021.06.10
17:54
Forrás
Pannon RTV
9 helyi közösségben mintegy 10 kilométerrel hosszabbodik a földgázvezeték-hálózat, összesen 11400 újabb felhasználót juttatnak földgázhoz idén Szabadkán. Radanovác helyi közösségben a befektetésnek köszönhetően minden háztartáshoz eljut a földgáz.

A Verbászi utcában 16 háztartás jelezte, hogy szeretne rákapcsolódni a földgázvezetékre. Számításaik szerint a földgázzal való fűtés kifizetődőbb, mint a szilárd tüzelőanyagok, még akkor is, ha a rendszerre való csatlakozásért 99 ezer dinárt kell egy összegben kifizetni. Raffai Gyula szerint a befektetett pénz hamar megtérül: „Előnyük, hogy biztosítani lehet az állandó kellemes hőmérsékletet. Magam is tapasztalom, hogy a fával néha túlfűtöttünk, néha túl meleg volt és szellőztettünk, néha pedig tüzelni kellett, hogy egy kicsit ráerősítsünk.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szabadkai Újfalu helyi közösség vezetősége támogatja a hálózat bővítését, éves tervükben ezt ők is prioritásként látták elő.

Tóth Gábor, tanácselnök, Újfalu HK: „A tervek szerint idén mintegy 4 kilométernyi gázvezeték fog kiépülni a mi helyi közösségünk területén. Ez 14 utcát ölel fel, hogy néhányat említsek: Antun Suturović utca, Verbászi utca vagy a Jaszenováci utca. A teljes lista a helyi közösségünk Facebook-oldalán olvasható. Ezzel mintegy 200 háztartás számára lesz elérhető a gázvezeték illetve a gázvezeték-hálózatra való csatlakozás.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek igazgatója elmondta, évente 350 igénylést tudnak elfogadni. Idén eddig 225 érkezett, amiből 13 üzlethelyiség és 16 lakótömb. Az idei munkálatokra a napokban írták ki a közbeszerzést, és egy hónap múlva akár már kezdődhetnek is a munkálatok, amelyek várhatóan az év végéig be is fejeződnek: „Minden évben szeretnénk minél jobban kihasználni a gázhálózatunkat, hogy minél több felhasználónk legyen. Ebben az évben 11400 felhasználót fogunk földgázzal meglepni. Ebből 1300 felhasználó üzlethelyiség, a többi pedig fizikai személy.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A kilenc helyi közösségben hamarosan megvalósuló fejlesztés összértéke 17 millió dinár.

Suboticagas
földgáz
helyi közösség
Ződi Ildikó
Tóth Gábor

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.