Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

11400 háztartás jut földgázhoz Szabadkán

2021.06.10
13:42
2021.06.10
17:54
Forrás
Pannon RTV
9 helyi közösségben mintegy 10 kilométerrel hosszabbodik a földgázvezeték-hálózat, összesen 11400 újabb felhasználót juttatnak földgázhoz idén Szabadkán. Radanovác helyi közösségben a befektetésnek köszönhetően minden háztartáshoz eljut a földgáz.

A Verbászi utcában 16 háztartás jelezte, hogy szeretne rákapcsolódni a földgázvezetékre. Számításaik szerint a földgázzal való fűtés kifizetődőbb, mint a szilárd tüzelőanyagok, még akkor is, ha a rendszerre való csatlakozásért 99 ezer dinárt kell egy összegben kifizetni. Raffai Gyula szerint a befektetett pénz hamar megtérül: „Előnyük, hogy biztosítani lehet az állandó kellemes hőmérsékletet. Magam is tapasztalom, hogy a fával néha túlfűtöttünk, néha túl meleg volt és szellőztettünk, néha pedig tüzelni kellett, hogy egy kicsit ráerősítsünk.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szabadkai Újfalu helyi közösség vezetősége támogatja a hálózat bővítését, éves tervükben ezt ők is prioritásként látták elő.

Tóth Gábor, tanácselnök, Újfalu HK: „A tervek szerint idén mintegy 4 kilométernyi gázvezeték fog kiépülni a mi helyi közösségünk területén. Ez 14 utcát ölel fel, hogy néhányat említsek: Antun Suturović utca, Verbászi utca vagy a Jaszenováci utca. A teljes lista a helyi közösségünk Facebook-oldalán olvasható. Ezzel mintegy 200 háztartás számára lesz elérhető a gázvezeték illetve a gázvezeték-hálózatra való csatlakozás.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek igazgatója elmondta, évente 350 igénylést tudnak elfogadni. Idén eddig 225 érkezett, amiből 13 üzlethelyiség és 16 lakótömb. Az idei munkálatokra a napokban írták ki a közbeszerzést, és egy hónap múlva akár már kezdődhetnek is a munkálatok, amelyek várhatóan az év végéig be is fejeződnek: „Minden évben szeretnénk minél jobban kihasználni a gázhálózatunkat, hogy minél több felhasználónk legyen. Ebben az évben 11400 felhasználót fogunk földgázzal meglepni. Ebből 1300 felhasználó üzlethelyiség, a többi pedig fizikai személy.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A kilenc helyi közösségben hamarosan megvalósuló fejlesztés összértéke 17 millió dinár.

Suboticagas
földgáz
helyi közösség
Ződi Ildikó
Tóth Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű