Ugrás a tartalomra

11400 háztartás jut földgázhoz Szabadkán

2021.06.10
13:42
2021.06.10
17:54
Forrás
Pannon RTV
9 helyi közösségben mintegy 10 kilométerrel hosszabbodik a földgázvezeték-hálózat, összesen 11400 újabb felhasználót juttatnak földgázhoz idén Szabadkán. Radanovác helyi közösségben a befektetésnek köszönhetően minden háztartáshoz eljut a földgáz.

A Verbászi utcában 16 háztartás jelezte, hogy szeretne rákapcsolódni a földgázvezetékre. Számításaik szerint a földgázzal való fűtés kifizetődőbb, mint a szilárd tüzelőanyagok, még akkor is, ha a rendszerre való csatlakozásért 99 ezer dinárt kell egy összegben kifizetni. Raffai Gyula szerint a befektetett pénz hamar megtérül: „Előnyük, hogy biztosítani lehet az állandó kellemes hőmérsékletet. Magam is tapasztalom, hogy a fával néha túlfűtöttünk, néha túl meleg volt és szellőztettünk, néha pedig tüzelni kellett, hogy egy kicsit ráerősítsünk.”

A szabadkai Újfalu helyi közösség vezetősége támogatja a hálózat bővítését, éves tervükben ezt ők is prioritásként látták elő.

Tóth Gábor, tanácselnök, Újfalu HK: „A tervek szerint idén mintegy 4 kilométernyi gázvezeték fog kiépülni a mi helyi közösségünk területén. Ez 14 utcát ölel fel, hogy néhányat említsek: Antun Suturović utca, Verbászi utca vagy a Jaszenováci utca. A teljes lista a helyi közösségünk Facebook-oldalán olvasható. Ezzel mintegy 200 háztartás számára lesz elérhető a gázvezeték illetve a gázvezeték-hálózatra való csatlakozás.”

Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek igazgatója elmondta, évente 350 igénylést tudnak elfogadni. Idén eddig 225 érkezett, amiből 13 üzlethelyiség és 16 lakótömb. Az idei munkálatokra a napokban írták ki a közbeszerzést, és egy hónap múlva akár már kezdődhetnek is a munkálatok, amelyek várhatóan az év végéig be is fejeződnek: „Minden évben szeretnénk minél jobban kihasználni a gázhálózatunkat, hogy minél több felhasználónk legyen. Ebben az évben 11400 felhasználót fogunk földgázzal meglepni. Ebből 1300 felhasználó üzlethelyiség, a többi pedig fizikai személy.”

A kilenc helyi közösségben hamarosan megvalósuló fejlesztés összértéke 17 millió dinár.

Suboticagas
földgáz
helyi közösség
Ződi Ildikó
Tóth Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.