Ugrás a tartalomra
Pannon/Payeta Maurice

117,5 millió dinárból újul meg Kishegyes központja

2021.06.01
08:48
2021.06.01
17:46
Forrás
Pannon RTV
A közbeszerzési pályázatokat már kiírták. A munkálatok a tervek szerint még a nyáron megkezdődhetnek.

Omladozó falak és korhadt padló, egyelőre ez jellemzi a kishegyesi szövetkezeti otthont. A tervek szerint azonban teljesen megújul majd. Egyebek mellett itt kap helyet a könyvtár, a hangversenyterem, a civil szervezetek irodái, valamint a Dévics Imre kerámiatelep állandó kiállítása. A színház is teljesen megújul.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „A teljes épület tetőszerkezete folyamatosan beázik. A tetőszerkezetet le fogjuk cserélni, hőszigetelés, nyílászárók cseréje. Felújul majd a teljes nézőtér, a székeket áthúzzák. Új szőnyeg, teljes belső és külső festés.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A színház és a szövetkezet sorsa sokáig kétséges volt, hiszen korábban magántulajdonba került. Az ügy végére 2012-ben tettek pontok. Juhász Bálint, Kishegyes községi elnök, VMSZ: „Folyamatban volt egy per, amelyet fel kellett újítanunk. Ezt megtettük, más hasonló ügyek mintájára végigvittük, és 2011-ben megkaptuk első fokon, majd pedig 2012-ben jogerősen is az ítéletet, hogy a közösség tulajdonába kerül ez az épület. Akkor kezdtük el újítani a színpadot, a világítást, a hangosítást.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A színház mellett lévő park új funkciót kap, központi térré alakul át, ahol helyet kap egy nyári színpad is. A második világháborús emlékmű pedig emléktábla formájában a színház falára kerül.

Kishegyes
Juhász Bálint
Sándor István

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.