Ugrás a tartalomra

117,5 millió dinárból újul meg Kishegyes központja

2021.06.01
08:48
2021.06.01
17:46
Forrás
Pannon RTV
A közbeszerzési pályázatokat már kiírták. A munkálatok a tervek szerint még a nyáron megkezdődhetnek.

Omladozó falak és korhadt padló, egyelőre ez jellemzi a kishegyesi szövetkezeti otthont. A tervek szerint azonban teljesen megújul majd. Egyebek mellett itt kap helyet a könyvtár, a hangversenyterem, a civil szervezetek irodái, valamint a Dévics Imre kerámiatelep állandó kiállítása. A színház is teljesen megújul.

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „A teljes épület tetőszerkezete folyamatosan beázik. A tetőszerkezetet le fogjuk cserélni, hőszigetelés, nyílászárók cseréje. Felújul majd a teljes nézőtér, a székeket áthúzzák. Új szőnyeg, teljes belső és külső festés.”

A színház és a szövetkezet sorsa sokáig kétséges volt, hiszen korábban magántulajdonba került. Az ügy végére 2012-ben tettek pontok. Juhász Bálint, Kishegyes községi elnök, VMSZ: „Folyamatban volt egy per, amelyet fel kellett újítanunk. Ezt megtettük, más hasonló ügyek mintájára végigvittük, és 2011-ben megkaptuk első fokon, majd pedig 2012-ben jogerősen is az ítéletet, hogy a közösség tulajdonába kerül ez az épület. Akkor kezdtük el újítani a színpadot, a világítást, a hangosítást.”

A színház mellett lévő park új funkciót kap, központi térré alakul át, ahol helyet kap egy nyári színpad is. A második világháborús emlékmű pedig emléktábla formájában a színház falára kerül.

Kishegyes
Sándor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.