Ugrás a tartalomra
Pannon/Payeta Maurice

117,5 millió dinárból újul meg Kishegyes központja

2021.06.01
08:48
2021.06.01
17:46
Forrás
Pannon RTV
A közbeszerzési pályázatokat már kiírták. A munkálatok a tervek szerint még a nyáron megkezdődhetnek.

Omladozó falak és korhadt padló, egyelőre ez jellemzi a kishegyesi szövetkezeti otthont. A tervek szerint azonban teljesen megújul majd. Egyebek mellett itt kap helyet a könyvtár, a hangversenyterem, a civil szervezetek irodái, valamint a Dévics Imre kerámiatelep állandó kiállítása. A színház is teljesen megújul.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „A teljes épület tetőszerkezete folyamatosan beázik. A tetőszerkezetet le fogjuk cserélni, hőszigetelés, nyílászárók cseréje. Felújul majd a teljes nézőtér, a székeket áthúzzák. Új szőnyeg, teljes belső és külső festés.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A színház és a szövetkezet sorsa sokáig kétséges volt, hiszen korábban magántulajdonba került. Az ügy végére 2012-ben tettek pontok. Juhász Bálint, Kishegyes községi elnök, VMSZ: „Folyamatban volt egy per, amelyet fel kellett újítanunk. Ezt megtettük, más hasonló ügyek mintájára végigvittük, és 2011-ben megkaptuk első fokon, majd pedig 2012-ben jogerősen is az ítéletet, hogy a közösség tulajdonába kerül ez az épület. Akkor kezdtük el újítani a színpadot, a világítást, a hangosítást.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A színház mellett lévő park új funkciót kap, központi térré alakul át, ahol helyet kap egy nyári színpad is. A második világháborús emlékmű pedig emléktábla formájában a színház falára kerül.

Kishegyes
Juhász Bálint
Sándor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.