Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

150 erőgép, több ezer látogató

2022.05.08
15:26
2022.05.08
16:35
Forrás
Pannon RTV
Tizennegyedik alakalommal tartották meg a Traktorfesztivált Oromhegyesen. Csepregi Éva és Jolly az esemény sztárfellépői.

Különféle versenyszámok, gyerekprogramok, kirakodóvásár és koncertek várták a kilátogatókat.

Az elmúlt évek talán leglátogatottabb eseménye lett az idei fesztivál. Közel 150 erőgép vonult fel Oromhegyes főutcáján, míg több ezer látogató érkezett Vajdaság számos településéről.

Csizmadia Csilla, Oromhegyes: "A férjem 2011 óta fesztiválozik, és 2013 óta vagyok vele és azóta én is kijárok. Egy nagy élvezetet ad, a családnak egy jó kikapcsolódás, a gyerekek nagyon szeretik."

Pannon RTV

Nagy volt a versenyszellem is. Bicskei Zoltán Szabadkáról érkezett fiával, két traktorral. Mind a két erőgéppel részt vettek egy-egy versenyszámban.

"Negyedik éve jövünk én meg a fiam. Ezt hozzuk pótkocsival, én ezzel a fiam a másik nevez be a versenyre."

Az esemény 14 évvel ezelőtt indult útnak és folyamatosan nőtte ki magát. A szervezők igyekeznek minden évben biztosítani a versenyszámokat, szórakozási lehetőségeket.

Pannon RTV

Bilicki Nándor, szervező: "Ennek a rendezvénynek van létjogosultsága. Ez az elmúlt két év nagyon nehéz időszakot hozott a covid helyzet végett és most sikerült az idén visszatenni az eredeti időpontra, erre a májusi hónapra, amikor is a gazdáknak ez az időszakban a vetések lezajlottak."

Az esemény mellett falunapot is ünnepeltek, így idén még több vendég érkezett a fesztiválra.

Traktorfesztivál
Oromhegyes
erőgép

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.