Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

207 diák tett sikeres felvételi vizsgát Zenta községben

2021.06.30
16:16
2021.06.30
17:40
Forrás
Pannon RTV
Összesen 207 diák tett sikeres felvételi vizsgát valamelyik középiskolába Zenta községben.

Az ehhez szükséges kisérettségi a múlt héten zajlott, amelyen közepesen szerepeltek a község négy általános iskolájának végzősei - értékeltek az iskolaigazgatók a község illetékesével tartott találkozón.

Juhász Attila, oktatással megbízott községi tanácstag, Zenta: „Ebbe a 207 diákba beletartoznak nemcsak a gyerekek, hanem az esti iskolás felnőttek is, valamint azok a sajátos nevelést igénylő gyerekek is, akik külön tagozatra jártak. Ennyi diák megy tovább többségében középiskolába, és a középiskolába indulókkal, ha megnézzük a középiskolai férőhelyeinket, akkor ezzel 2/3 részt telítődnek Zenta község területén. A Zentai Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, valamint a két szakközépiskola, az Egészségügyi Középiskola és a Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola is 11-e után várja a beiratkozó diákokat.”

Pannon RTV

Zenta községben az intézmények átlaga közepesnek mondható. A tornyosi Tömörkény István Általános Iskola részéről Petrás Teodóra igazgató elmondta, hogy 36 diákjuk érettségizett idén, ebből 33-an sikeresen teljesítették a követelményeket. Az érettségizők közül 9-en az esti iskola tanulói voltak. Szeptembertől várhatóan 10 kisdiák kezdi meg tanulmányait az iskolában. Branislava Ilijin a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója beszámolójában 45 idén kisérettségit tett diákjuk munkáját értékelte, majd hozzátette, hogy az iskola 17 szerb ajkú és 40 magyar ajkú elsőssel kezdi meg a következő tanévet. 79 nyolcadikos diák tett sikeres kisérettségit a Petőfi Sándor Általános Iskola részéről, ebből 44 magyar nyelven, 11 szerb nyelven, felnőtt képzésben részvevőknél pedig 11-en valamint 13 diák a felsőhegyi tagintézményükben. Gordán Kolos igazgató örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy 54 első osztályos diákkal bővül a következő tanévben az iskola. A Thurzó Lajos Általános Iskola részéről Tandari Ferenc ismertette az adatokat, miszerint az iskolájukba járó 411 diák közül 50 diák írt sikeres kisérettségit, ebből 44 diák normál tagozaton, míg 6 diák sajátos nevelést igénylő tagozaton. Reményei szerint szeptembertől 3 első osztályt nyithatnak meg az ide jelentkező 49 diáknak köszönhetően. Beszámolójában megemlítette, hogy már megérkeztek az iskolába a sajátos nevelést igénylő diákok számára biztosított ingyenes tankönyvcsomagok.

Zenta
kisérettségi
Juhász Attila
Tömörkény István Általános Iskola
Stevan Sremac Általános Iskola
Petrás Teodóra
Gordán Kolos
Petőfi Sándor Általános Iskola
Thurzó Lajos Általános Iskola

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően