Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

60 ezer liter fertőtlenítőszer a zentaiaknak

2020-03-27
18:01
2020-04-01
13:32
Forrás
Pannon RTV
Csaknem 60 ezer liter fertőtlenítőszert osztanak szét Zenta községben. Az 5 literes palackokat önkéntesek juttatják el a háztartásokba.

A Tisza-parti tömbházaknál kezdődött ma a fertőtlenítőszerek házhoz szállítása. A helyi önkormányzat akciójához az önkéntes tűzoltó-egyesület, a kommunális közvállalat és számos cég helyi alkalmazottja is csatlakozott. Délután is gyorsan haladt a munka, az önkéntesek szerint a zentaiak összefogása példaértékű.

Bővíz Szilárd, önkéntes: „Mindenkinek pozitív a visszajelzése. Persze van, akinek nincsen meg az információja, mert java részt az emberek tablettel, számítógéppel, telefonnal értesülnek, de az idősebbek csak a televízión, rádión keresztül. Hiszem, hogy sikeres ez az akció, és úgy érzem, hogy előrébb vagyunk egy picikét ebben az ügyben, és hálásak lehetünk, hogy ilyen közösségünk van, és ezt tudjuk így csinálni.”

 

A kiszállított fertőtlenítőt már nem kell tovább hígítani, a bejáratoknál, azok kilincseinél ajánlatos használni – mondta el Lőrinc Csongor egészségügyi megbízott. Hozzáfűzte: „Továbbra is maradjanak otthon, mossanak szappannal kezet, és amennyire szükséges, ha nem is járnak ki, a kilincseken használják ezt a fertőtlenítős oldatot. Ugyanis a kézzel, pénzzel – amivel nem tudjuk elkerülni az érintkezést – tovább vihetjük ezt a kórokozót, de a fertőtlenítéssel, kézmosással ez elkerülendő. Természetesen ez az 5 literes flakon nem biztos, hogy elég lesz minden háztartásban, a felmérések azt mutatják, hogy ez azért elég hosszú ideig elég, ha úgy használják, ahogy kell.”

Az illetékesek kiemelték továbbá, hogy a szer elsősorban fertőtlenítésre alkalmas. Tehát a felület megtisztítása után kezeljük vele a kívánt felületet. Abban az esetben, ha egy háztartásban elfogy az öt liter, ezt a község illetékesei pótolják.

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.