Ugrás a tartalomra

88 csapat mérte össze tudását az adorjáni Hurka- és Kolbászfesztiválon

2021.11.27
18:49
2021.11.28
07:13
Forrás
Pannon RTV
Egy napig a hurkáról és kolbászról szól ma minden Adorjánon, ugyanis tizedik alkalommal is megtartották a Hurka- és Kolbászfesztivált.

88 csapat jelentkezett az esemény részeként tartott megmérettetésre, ahol a legfinomabb és legszebb hurkát és kolbászt várták a versenyzőktől.

Hagyományos disznóöléssel kezdődött szombat reggel a fesztivál, majd a csapatok megkapták a hurkához és a kolbászhoz szükséges alapanyagokat, ami 5 kiló hurkának való belsőségből és 5 kiló kolbásztöltelékből állt. Mindenki a saját bevált receptje alapján készítette el az ételeket.

Apci Zoltán, versenyző, Martonos: "Hagyományos módon, hagyományos recept alapján készül. Só, bors, paprika meg fokhagyma a kolbászhoz, a hurkához meg paprika kivételével őrölt kömény."

A versenyzők többsége egyetértett abban, hogy a jó alapanyagokban és a jó fűszerezésben rejlik az igazán jó hurka és kolbász titka.

Paksa Attila, versenyző, Péterréve: "Majoránna, só, bors, egy kis pirított hagyma. A kolbászba kell a minőséges fokhagyma, köménymag, só és a lényeg a jó törött paprika, kis erős paprika is akkor."

A fesztivált tíz éve hívták életre. A kezdetekben még a szervezők sem gondolták, hogy ekkora és ilyen színvonalas rendezvénnyé növi ki magát az esemény.

Borsos Csaba, szervező: "Jött visszajelzés, hogy tényleg mindenki meg van elégedve a csapatok közül a zsűrinek a munkájával. Erre mi a kezdetektől fogva nagyon odafigyeltünk, mivel sok csapat jelenik meg. A disznóvágás szezon ugye itt kezdődik november végén, ebből az okból kifolyólag sokan a környékről idelátogatnak, valamint a fellépők is vonzzák ide a tömeget."

Az adorjáni rendezvényen részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke is, aki örömmel állapította meg, hogy a fesztivál évről évre fejlődik.

"Szerintem fontosak ezek a rendezvények, különösen most így a járvány után, mert az emberek újra találkoznak, barátkozni tudnak, egy kicsikét ki tudják engedni a gőzt. Gyönyörű szép időnk is van, úgy hogy minden adott ahhoz, hogy egy kiváló rendezvény legyen a mai."

A rendezvényen ingyenes friss hurka és kolbász, valamint gazdag kirakodóvásár várta a látogatókat.

Adorján
verseny

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.