Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

88 csapat mérte össze tudását az adorjáni Hurka- és Kolbászfesztiválon

2021.11.27
18:49
2021.11.28
07:13
Forrás
Pannon RTV
Egy napig a hurkáról és kolbászról szól ma minden Adorjánon, ugyanis tizedik alkalommal is megtartották a Hurka- és Kolbászfesztivált.

88 csapat jelentkezett az esemény részeként tartott megmérettetésre, ahol a legfinomabb és legszebb hurkát és kolbászt várták a versenyzőktől.

Hagyományos disznóöléssel kezdődött szombat reggel a fesztivál, majd a csapatok megkapták a hurkához és a kolbászhoz szükséges alapanyagokat, ami 5 kiló hurkának való belsőségből és 5 kiló kolbásztöltelékből állt. Mindenki a saját bevált receptje alapján készítette el az ételeket.

Apci Zoltán, versenyző, Martonos: "Hagyományos módon, hagyományos recept alapján készül. Só, bors, paprika meg fokhagyma a kolbászhoz, a hurkához meg paprika kivételével őrölt kömény."

Pannon RTV

A versenyzők többsége egyetértett abban, hogy a jó alapanyagokban és a jó fűszerezésben rejlik az igazán jó hurka és kolbász titka.

Paksa Attila, versenyző, Péterréve: "Majoránna, só, bors, egy kis pirított hagyma. A kolbászba kell a minőséges fokhagyma, köménymag, só és a lényeg a jó törött paprika, kis erős paprika is akkor."

A fesztivált tíz éve hívták életre. A kezdetekben még a szervezők sem gondolták, hogy ekkora és ilyen színvonalas rendezvénnyé növi ki magát az esemény.

Borsos Csaba, szervező: "Jött visszajelzés, hogy tényleg mindenki meg van elégedve a csapatok közül a zsűrinek a munkájával. Erre mi a kezdetektől fogva nagyon odafigyeltünk, mivel sok csapat jelenik meg. A disznóvágás szezon ugye itt kezdődik november végén, ebből az okból kifolyólag sokan a környékről idelátogatnak, valamint a fellépők is vonzzák ide a tömeget."

Pannon RTV

Az adorjáni rendezvényen részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke is, aki örömmel állapította meg, hogy a fesztivál évről évre fejlődik.

"Szerintem fontosak ezek a rendezvények, különösen most így a járvány után, mert az emberek újra találkoznak, barátkozni tudnak, egy kicsikét ki tudják engedni a gőzt. Gyönyörű szép időnk is van, úgy hogy minden adott ahhoz, hogy egy kiváló rendezvény legyen a mai."

A rendezvényen ingyenes friss hurka és kolbász, valamint gazdag kirakodóvásár várta a látogatókat.

Hurka- és Kolbászfesztivál
Adorján
verseny

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.