Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Adomány a szabadkai népkonyhának

2020-02-14
12:35
2020-02-14
20:37
Forrás
Pannon RTV
Ötven kilogramm friss kolbászt adtak át ma délelőtt a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének a Turiai Kolbászfesztivál szervezői.

Az adomány a népkonyhára kerül, majd szétosztják a rászorulóknak. Türelmetlenül tolongtak az érdeklődők a standok előtt Szabadka központjában pénteken délelőtt. Alig várták, hogy megkóstolhassák a turiai ínyencséget. A rendezvény célja, hogy a hagyományos kolbászfesztivált népszerűsítsék az észak-bácskai városban is.
Drabina Erzsébet: „Mi is készítjük otthon. A házi, az mégis csak házi, nem bolti.”

A szabadkai rendezvénynek jótékony célja is volt. A turiai szervezők tizenkilencedik éve adományoznak 50 kilogramm kolbászt a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének.
Stanko R. Ranislav, szervező: „A turiai kolbász arról híres, hogy minőségi és harminchat éves múltra tekint vissza. Szívvel-lélekkel készítjük.”
Az adomány nagy segítséget jelent a népkonyhának - mondták a szabadkai Vöröskereszt illetékesei. Miodrag Varo, a Vöröskereszt szakmunkatársa: „A rendezvény szervezői ötven kilogramm kolbászt adományoznak a Népkonyha felhasználóinak. Napokon belül felhasználjuk majd a kolbászadományt a meleg ételeink mellé, ezáltal a Népkonyha igénybe vevői kipróbálhatják a turiai kolbászt.”

A szabadkai önkormányzat egyébként folyamatosan támogatja a népkonyha működését.
Ilija Đukanović, szociális ügyekkel megbízott tag: „Szabadka a 2020-as költségvetésben 31,2 millió dinárt különített el a Népkonyha működésére, amely 1200 felhasználó élelmezését biztosítja. A szabadkai népkonyha egyébként a legnagyobb Vajdaságban. Országos szinten pedig a harmadik helyen áll.”
A rendezvényen elhangzott, a Turiai Kolbászfesztivált idén február utolsó hétvégéjén szervezik meg. Az eseményen bárki kipróbálhatja a messze földön híres kolbászkészítményt.

népkonyha
Szabadka
turiai kolbász

Most

13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.
10:01, Frissítve: 13:56

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.