Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Ajándékokat kaptak a radanováci hármas ikrek

2019-09-16
13:00
2019-09-16
19:48
Forrás
Pannon RTV
Fél évre elegendő pelenkacsomagot kaptak a szabadkai önkormányzattól a májusban született hármas ikrek.

A Majoros család csemetéi alacsony testsúllyal jöttek a világra, de szüleik örömére nagyon szépen fejlődnek. Ma délelőtt Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke látogatta meg őket.

Egy csokor virággal és hasznos ajándékcsomaggal érkezett meg a radanováci családi házba Szabadka Város Önkormányzatának küldöttsége.

A vendégeket hangos sírással köszöntötték a májusban született hármas ikrek. Lukas, Mateja és Mira érkezésére már régóta várt a család. Édesanyjuk azt mondja, sok segítséget kaptak az államtól.

Željka Majoroš, édesanya: „Segítséget kaptunk a várostól a terhesség alatt, és ez sokat segített. Mindenki mond, amit akar, de minden dinár, amit váratlanul kapsz, sokat segít. Főleg mielőtt bemész a szülészetre. Mindenki tudja, hogy mennyi kell ahhoz, hogy eljussunk oda. Miután megszültem támogatást kaptunk az államtól és a várostól is. Ez egy szép összeg, és tényleg segített, hogy az elején elindulhassunk.”

Szabadka Város területén idén 60 gyermekkel kevesebb született, mint a tavalyi évben. A születések számának növelése érdekében az önkormányzat több módon is támogatja a családokat.

Bunford Tivadar, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Támogatni tudjuk a terhes édesanyákat, a mesterséges megtermékenyítésben is segít a város anyagilag, ezeknek a családoknak, akiknek erre szükségük van. De a napköziben is a harmadik és a és a negyedik gyerek esetében már szubvencionálva van a havonta fizetendő összeg.”

Az önkormányzat illetékesei azt remélik, hogy ezeknek az intézkedéseknek is köszönhetően növekedni fog a kedv a házasságkötésre és minél több gyermek vállalására a fiatalok körében.

Szabadka
hármas ikrek
Bunford Tivadar
ajándék

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.