Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Ajándékokat kaptak a radanováci hármas ikrek

2019-09-16
13:00
2019-09-16
19:48
Forrás
Pannon RTV
Fél évre elegendő pelenkacsomagot kaptak a szabadkai önkormányzattól a májusban született hármas ikrek.

A Majoros család csemetéi alacsony testsúllyal jöttek a világra, de szüleik örömére nagyon szépen fejlődnek. Ma délelőtt Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke látogatta meg őket.

Egy csokor virággal és hasznos ajándékcsomaggal érkezett meg a radanováci családi házba Szabadka Város Önkormányzatának küldöttsége.

A vendégeket hangos sírással köszöntötték a májusban született hármas ikrek. Lukas, Mateja és Mira érkezésére már régóta várt a család. Édesanyjuk azt mondja, sok segítséget kaptak az államtól.

Željka Majoroš, édesanya: „Segítséget kaptunk a várostól a terhesség alatt, és ez sokat segített. Mindenki mond, amit akar, de minden dinár, amit váratlanul kapsz, sokat segít. Főleg mielőtt bemész a szülészetre. Mindenki tudja, hogy mennyi kell ahhoz, hogy eljussunk oda. Miután megszültem támogatást kaptunk az államtól és a várostól is. Ez egy szép összeg, és tényleg segített, hogy az elején elindulhassunk.”

Szabadka Város területén idén 60 gyermekkel kevesebb született, mint a tavalyi évben. A születések számának növelése érdekében az önkormányzat több módon is támogatja a családokat.

Bunford Tivadar, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Támogatni tudjuk a terhes édesanyákat, a mesterséges megtermékenyítésben is segít a város anyagilag, ezeknek a családoknak, akiknek erre szükségük van. De a napköziben is a harmadik és a és a negyedik gyerek esetében már szubvencionálva van a havonta fizetendő összeg.”

Az önkormányzat illetékesei azt remélik, hogy ezeknek az intézkedéseknek is köszönhetően növekedni fog a kedv a házasságkötésre és minél több gyermek vállalására a fiatalok körében.

Szabadka
hármas ikrek
Bunford Tivadar
ajándék

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.