Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Ajándékokat kaptak a radanováci hármas ikrek

2019-09-16
13:00
2019-09-16
19:48
Forrás
Pannon RTV
Fél évre elegendő pelenkacsomagot kaptak a szabadkai önkormányzattól a májusban született hármas ikrek.

A Majoros család csemetéi alacsony testsúllyal jöttek a világra, de szüleik örömére nagyon szépen fejlődnek. Ma délelőtt Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke látogatta meg őket.

Egy csokor virággal és hasznos ajándékcsomaggal érkezett meg a radanováci családi házba Szabadka Város Önkormányzatának küldöttsége.

A vendégeket hangos sírással köszöntötték a májusban született hármas ikrek. Lukas, Mateja és Mira érkezésére már régóta várt a család. Édesanyjuk azt mondja, sok segítséget kaptak az államtól.

Željka Majoroš, édesanya: „Segítséget kaptunk a várostól a terhesség alatt, és ez sokat segített. Mindenki mond, amit akar, de minden dinár, amit váratlanul kapsz, sokat segít. Főleg mielőtt bemész a szülészetre. Mindenki tudja, hogy mennyi kell ahhoz, hogy eljussunk oda. Miután megszültem támogatást kaptunk az államtól és a várostól is. Ez egy szép összeg, és tényleg segített, hogy az elején elindulhassunk.”

Szabadka Város területén idén 60 gyermekkel kevesebb született, mint a tavalyi évben. A születések számának növelése érdekében az önkormányzat több módon is támogatja a családokat.

Bunford Tivadar, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Támogatni tudjuk a terhes édesanyákat, a mesterséges megtermékenyítésben is segít a város anyagilag, ezeknek a családoknak, akiknek erre szükségük van. De a napköziben is a harmadik és a és a negyedik gyerek esetében már szubvencionálva van a havonta fizetendő összeg.”

Az önkormányzat illetékesei azt remélik, hogy ezeknek az intézkedéseknek is köszönhetően növekedni fog a kedv a házasságkötésre és minél több gyermek vállalására a fiatalok körében.

Szabadka
hármas ikrek
Bunford Tivadar
ajándék

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.