Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Aszfaltozás Magyarkanizsa Községben

2022.03.17
17:43
2022.03.17
19:08
Forrás
Pannon RTV
Martonoson és Oromhegyesen is történtek, illetve most is zajlanak aszfaltozási munkálatok. Mindkét településen az önkormányzat és a helyi közösségek finanszírozásával valósulhatnak meg ezek a beruházások.

A martonosi temető mellett nemrégiben fejeződtek be az aszfaltozási munkálatok mintegy 250 méteren. Az út kiszélesítése is megtörtént. A munkálatokra nagy szükség volt már, hiszen forgalmas útszakaszról van szó, ami már megviselt állapotban volt.  Horváth Gergely, elnök, Martonos HK: „Legtöbb részt a martonosi helyi közösség finanszírozott, tehát 4 millió dinárt tett bele, mert van nálunk helyi járulék és köszönjük az önkormányzatnak, hogy ehhez adott még 5,8 millió dinárt, tehát 10,8 millióba került az egész.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Oromhegyes két utcájában jelenleg is folynak az aszfaltozási munkák. A beruházások összértéke mintegy 19,5 millió dinár és várhatóan áprilisra fejeződnek majd be. Bata Imre, elnök, Oromhegyes HK: „Sokat kellett várni az embereknek erre, de úgy látszik, hogy nem hiába. Nagyon reméljük, hogy lesz folytatás. Igazából azért is nagyon fontos, mert éveken keresztül nem történt Oromhegyesen semmilyen felújítás, út karbantartás, úgy hogy mindenképpen van helye az új aszfaltnak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az önkormányzat igyekszik mindig a helyi közösségek mögé állni és a lehetőségeihez mérten támogatni azokat. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az önkormányzatnak az a fejlesztési politikája, hogy azok a helyi közösségek, akik saját maguk által megteremtett pénzösszeget tudnak hozzárendelni egy beruházáshoz, akkor annak az összegét az önkormányzat megduplázza.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A polgármester hozzátette, hogy a község többi településén is vannak terveik az utak karbantartását, felújítását illetően.

Magyarkanizsa
aszfaltozás
Horváth Gergely
Bata Imre

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.