Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Átadták a Stevan Sremac és a Stevan Raičković Emlékparkot Zentán

2019-07-17
16:20
2019-07-18
08:05
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepségen bemutatták Stevan Sremac életét és munkásságát, valamint a résztvevők Stevan Raičković egyik versét is meghallgatták.

A parkban a jövőben kultúrműsorokat fognak rendezni. A projektet egy-egy millió dinárral támogatta a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, illetve a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság, továbbá a topolyai Sat-Trakt Kft.

Stojkov Igor, titkár, Községi Képviselő-testület, Zenta: „Ez a projekt a Zentaizmus nevet viseli és 2018 szeptemberében vette kezdetét. A projekt magába foglalja a Stevan Sremac és a Stevan Raičković Emlékpark rendezését és a községnek az volt a célja ezzel, hogy egy olyan teret biztosítsunk a polgároknak, ahol többfajta művelődési műsort lehet szervezni. Ezt a projektet támogatta a Művelődési Minisztérium Belgrádból és a Tartományi Művelődési és a Tartományi Önkormányzati Titkárság. Egy millió dinárt biztosított a Művelődési Minisztérium és egy millió dinárt biztosított a Tartományi Önkormányzati Titkárság. Ezen kívül két privát cég is támogatta ezt a projektet a Sat-Trakt Kft. Topolya és a Javornik Kft. Szabadka.”

Stevan Sremac
Stevan Raičković
Emlékpark
Zentaizmus

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű