Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Átadták a Stevan Sremac és a Stevan Raičković Emlékparkot Zentán

2019-07-17
16:20
2019-07-18
08:05
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepségen bemutatták Stevan Sremac életét és munkásságát, valamint a résztvevők Stevan Raičković egyik versét is meghallgatták.

A parkban a jövőben kultúrműsorokat fognak rendezni. A projektet egy-egy millió dinárral támogatta a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, illetve a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság, továbbá a topolyai Sat-Trakt Kft.

Stojkov Igor, titkár, Községi Képviselő-testület, Zenta: „Ez a projekt a Zentaizmus nevet viseli és 2018 szeptemberében vette kezdetét. A projekt magába foglalja a Stevan Sremac és a Stevan Raičković Emlékpark rendezését és a községnek az volt a célja ezzel, hogy egy olyan teret biztosítsunk a polgároknak, ahol többfajta művelődési műsort lehet szervezni. Ezt a projektet támogatta a Művelődési Minisztérium Belgrádból és a Tartományi Művelődési és a Tartományi Önkormányzati Titkárság. Egy millió dinárt biztosított a Művelődési Minisztérium és egy millió dinárt biztosított a Tartományi Önkormányzati Titkárság. Ezen kívül két privát cég is támogatta ezt a projektet a Sat-Trakt Kft. Topolya és a Javornik Kft. Szabadka.”

Stevan Sremac
Stevan Raičković
Emlékpark
Zentaizmus

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.