Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Átadták a Szabadka Polgári Mozgalma - Maglai Jenő elnevezésű jelöltlistát Szabadkán

2020-05-31
19:29
2020-05-31
20:59
Forrás
Pannon RTV
36 név szerepel a Szabadka Polgári Mozgalma és koalíciós partnerei listáján.

Átadta a szabadkai önkormányzati jelöltlistáját Szabadka Polgári Mozgalma és koalíciós partnerei vasárnap este. A csoportosulás nem indul teljes listával, 36 név szerepel rajta.

A csoportosulás a városházán adta át a támogatói aláírásokat és a jelöltlistát Szabadka Város Választási Bizottságának. A lista vezetője Maglai Jenő.

Maglai Jenő, listavezető, Szabadka Polgári Mozgalma - Maglai Jenő: „Ez egy polgári lista, tehát nem nemzeti lista. Ezen a listán jelen vannak a magyar nemzeti közösség képviselői, a szerbek, a horvátok, a bunyevác nemzeti közösségek képviselői. Tehát Szabadka kicsiben.”

Komoly és gyökeres változást szeretnének elérni Szabadkán - hangsúlyozták a lista átadásakor. Jelica Santrač, aki a Söprű 2020 Mozgalom tagja, szintén szerepel a listán.

Jelica Santrač, tag, Söprű 2020 Mozgalom: „Ezzel a mai cselekedetünkkel, azzal, hogy átadtuk a 36 nevet tartalmazó listát, emlékeztettük a szabadkai helyi vezetést, hogy van egy igazi, tiszta, őszinte ellenzék, amely a lakosság érdekében akar dolgozni.”

Az önkormányzati választásokat a tartományi és a köztársasági választásokkal egyidőben, június 21-én tartják.

Választások 2020
Szabadka
Szabadka Polgári Mozgalma
Maglai Jenő
Jelica Santrač
önkormányzati választás
jelöltlista
átadás
Városháza

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.