Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Automatizálják a lisztcsomagoló részleget a Žitoprometben

2020-07-03
10:58
2020-07-03
18:16
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan elkészül a zentai Žitopromet gyár lisztcsomagoló részlegének teljes automatizációja - jelentette be korábbi sajtótájékoztatóján Predrag Đurović.

Az igazgató elmondta, hogy a munkálatokat még a rendkívüli helyzet előtt megkezdték, a szükségállapot idején pedig már nagy hasznát vették az első beépített gépeknek a megnövekedett lisztkereslet miatt.

A befektetés költsége jelenleg egy millió euró, azonban úgy vélik, hogy ez az összeg már nem fog emelkedni, hiszen ez magába foglalja az építkezést és minden olyan munkálatot, amellyel a csomagoló részleget a saját szükségleteire formálták, emellett a gépsort is. Ezekkel a munkálatokkal sikeresen befejezték a gyár gépesítésének felújítását, hiszen a korábbi években már a tésztagyártó részelget és a törökkanizsai pékséget is korszerűsítették.

Már csak a malom felújítása maradt hátra, azonban annak a tárgyalásai is befejeződtek.

A csomagoló robotok elvégzik a zsákok töltését, emellett a kilós kiszerelésű lisztek megtöltését, csomagolását és palettára helyezését is. Ezekkel a munkálatokkal sikeresen befejezték a gyár gépesítésének felújítását, hiszen a korábbi években már a tésztagyártó részelget és a törökkanizsai pékséget is korszerűsítették.

Predrag Đurović, a zentai Žitopromet igazgatója: „Már csak egy dolog maradt hátra, amelyről már párhuzamosan tárgyaltunk a többi munka mellett, és valamilyen szinten be is fejeztük a megbeszéléseket, ez pedig az új malom beszerzése. Csak, hogy néhány adatot közöljek önökkel: a meglévő malom kapacitását, amelyet ma is használunk, 260 tonnára telepítették. 51 éves, tehát több mint fél évszázados. Magyar gyártás, egy olyan cégből, amely már nem létezik. Mindemellett, egy normál karbantartással és törekvéssel, ahogy az emberek viszonyultak hozzá már előttünk is, ennek a malomnak ma rendkívüli eredményei vannak.”

Žitopromet
lisztcsomagoló részleg
Zenta
automatizál

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.