Ugrás a tartalomra

Az újvidéki Városi Könyvtár napja

2023.09.22
17:34
2023.09.22
17:54
Forrás
Pannon RTV
A könyvtár megemlékezett még Jovan Jovanović Zmaj születésének 190., valamint a könyvtár gyermekrészlege megalakulásának évfordulójáról.

Ma van az újvidéki Városi Könyvtár napja. Ebből az alkalomból ünnepi műsort tartottak a könyvtár székházában. A program teljes egészében gyerekeknek szólt, hiszen a könyvtár egyben másik két eseményről is megemlékezett, Jovan Jovanović Zmaj születésének 190., valamint a könyvtár gyermekrészlege megalakulásának 68. évfordulójáról.

Az eseményen Dragana Milošević tartományi művelődési titkár megköszönte a könyvtár eddigi erőfeszítéseit, valamint hangsúlyozta, hogy idén új pályázattal is támogatni fogják a könyvtárak munkáját. „Ami nagy büszkeségem a mai napon, az a megnyitott pályázati vonal, mint kiegészítő segítség, egy erős pénzügyi támogatás a könyvtáraink számára. Ez pedig az új kiadványvásárlási pályázatunk, ami során további 20 millió dinárral támogatjuk könyvtárainkat és gazdagítjuk könyvespolcaikat. A tartományi titkárság már évek óta komolyan támogatja a városi könyvtár más tevékenységeit is, könyvkiadásait, valamint műsorait és fellépéseit, amiket ebben a teremben valósítanak meg, a kultúra szentélyében, amit Újvidék Városnak köszönhetően kaptak meg.”

Újvidék
Városi Könyvtár
Dragana Milošević

Most

15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.