Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Befejeződtek az útépítési munkálatok Újvidéken, a Marko Miljanov utcában

2020.10.22
14:05
2020.10.22
17:06
Forrás
Pannon RTV
A Žeželj-híd, a rakpart és a szennyvíztisztító állomás közelében ezzel a város egy jelentős gócpontja nyílt meg újra a forgalom előtt.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Az új út, valamint a kötődő infrastruktúrának és a közvilágításnak a kiépítése Újvidék Város és a Tartományi Kormány közös befektetése, amelynek összértéke 205 millió dinár. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere kiemelte, a Podbara városrész egyik legforgalmasabb csomópontjáról van szó. „Ma kaptunk egy utat, illetve utcát teljesen új úttal, gyalogjárdákkal, kerékpárúttal, amely össze van kötve a rakparttal és a Žeželj-híddal, valamint a kerékpárúttal a hídon. Egy utcát, amelyben 135 új parkolóhely van, és egy olyan utcát, amely a vegetációs időszak befejeztével, november végén, december elején, teljesen be lesz fásítva, a projekt már be van fejezve.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A Marko Miljanov utcában a munkálatok folyamán igyekeztek nagy mértékben megőrizni a létező zöldfelületet. A további fásításra és dísznövényzetre 515 ezer dinárt szánnak. Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke szerint az átadott útszakasz és környéke a városi és a tartományi adminisztráció négyéves együttműködésének a jelképe. „Mi azok az emberek miatt vagyunk itt, akik itt fognak élni és használni ezt az utcát. Leginkább ebben a városrészben élő emberek miatt, de azokért is, akik majd használni fogják az egyéb projekteket is. Egyébként csak a kommunális projektekre a városban évente átlagosan körülbelül 500 millió dinárt fordítunk, amikor a nagyberuházási igazgatóságról van szó, és befektettünk egyéb fontos projektekbe is.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A befektetés megvalósításával három jelentős forgalmi utat kötöttek össze: a Belgrádi rakpartot, a Venizelis és a Koszovói utcákat. Visszaállt a kapcsolat a Nagybecskereki úttól és az Újvidéki kikötőtől a rakparton át a Žeželj-hídig is.

Újvidék
útépítés
útfelújítás
Marko Miljanov utca
infrastruktúra
Miloš Vučević
Igor Mirović

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.