Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Biztonságosan parkolni a temetők közelében

2021.03.05
12:20
2021.03.05
17:35
Forrás
Pannon RTV
Évek óta gondot jelent a parkolás a szabadkai temetőknél. A helyiek elmondása szerint előfordul, hogy feltörik az autókat, a sírokról pedig eltűnnek a friss virágok, koszorúk, mécsesek.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A szabadkai Bajai úti temető egyik bejáratánál várta feleségét péntek délelőtt Guganović Stipan. Náluk ez a bevált módszer, mivel nem merik őrizetlenül hagyni autójukat. Mint mondta, nem egy autófeltörésről hallott mostanában, nem beszélve a mécsesek és koszorúk lopásáról.

„Kihoztuk a mécsest, és rajta volt a 65, mivel a 65. évforduló volt, a bátyám is ott van. Eltűnt a hatvanötös, a koszorút otthagyták, de a 65-ös eltűnt. Mécseseket is hallottam, hogy eltulajdonítanak.”

Felesége, Nagy Olajos Kata néhány héttel ezelőtt szemtanúja volt egy személygépkocsi feltörésének.

„Figyelik az autókat, a gyerekek, nem pedig a felnőttek. Oda megy, és úgy tesz, mintha nézelődne. A múltkor, amikor kint voltunk, akkor láttunk egy ilyen esetet. A rendőrség is kint volt, és kilopták szegényeknek, nem idevalók voltak.”

A szabadkai Pogrebno Temetkezési Közvállalat igazgatója, Vesna Prćić elmondta, több éve problémát jelent az autók feltörése, amely nemcsak a Bajai úti, hanem a többi temetőnél is előfordul. Hozzátette ugyanakkor, hogy a közvállalat a temetkezéssel kapcsolatban illetékes.

„A parkoló közterületnek számít, amely a temetőn kívül van. Sajnos az egyetlen dolog, amit mi megtehetünk, az az, hogy a nagyobb vallási ünnepekkor, különösen mindenszentek előtt felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy amikor kimennek a temetőbe, figyeljenek oda a dolgaikra, és ne hagyjanak személyes tárgyakat az autóban.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Arról, hogy pontosan kik az elkövetők, akik feltörik az autókat, vagy ellopják a mécseseket és koszorúkat, csak találgatások vannak. Egyelőre az is talány, hogy mikor lehet majd biztonságosan leparkolni a temető környékén.

temető
Szabadka
parkolás
virág
koszorú
rablás
Bajai úti temető
Pogrebno

Most

09:36

Szent Miklós napja van

A kis-ázsiai Myra püspöke, a katolikus és a görögkeleti egyház szentje, a tengerészek, a kereskedők, az illatszerészek, a gyógyszerészek, a zálogházak, gyermekek, diákok és általában minden nehéz körülmények között élő védőszentje.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.