Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Civil szervezetek tevékenységét támogatja Kishegyes

2019-05-08
14:54
2019-05-08
17:53
Forrás
Pannon RTV
2 millió 700 ezer dinárral támogatja Kishegyes község a civil szervezeteket. 36 egyesület 47 projektje kapott pozitív elbírálást a pályázaton.

A szerződéseket ma írták alá Marko Lazić polgármester és a szervezetek képviselői a kishegyesi Községi Képviselő-testület tanácstermében. Az egyesületek működésén kívül programjaik megvalósítását is támogatja az önkormányzat. A legtöbb tagot számláló és a község mindhárom településén tevékenységet folytató egyesületek kapták a legnagyobb összegű támogatást.

Sándor István, civil szervezetekkel megbízott tag, Kishegyes KT: „Működési költségeiket tudtuk ezáltal támogatni, de ugyanúgy voltak programok, rendezvények, eszközbeszerzés és könyvkiadás is, amely a pályázati beadványokban szerepelt. Itt kiemelném azokat a programokat, amelyeket Kishegyes település 250 éves jubileumára vonatkoznak, itt említeném a Szóbeszéd Polgárok Egyesületét, aki egy kiadványon dolgozik, melynek szeptemberben lesz a kiadása, őket is támogatni tudtuk, de emellett a vadászok, a tűzoltók is kaptak támogatási összeget, amelyet különböző eszközbeszerzésre fordítanak.”

Kishegyes
civil
Sándor István

Most

14:31, Frissítve: 14:40

Új járműveket kapnak a tűzoltók

A Rendkívüli Helyzetek Szektora ebben az évben annyi tűzoltókocsit kap, amennyire nem volt példa az utóbbi évtizedben - jelentette be Nebojša Stefanović ma Pancsován.
14:11, Frissítve: 14:27

Szenteleky Kornélra emlékeztek Szivácon

Szentmisével, koszorúzással és könyvbemutatóval emlékeztek meg Szenteleky Kornélról, a vajdasági magyar irodalom jeles alakjáról Szivácon halálának 86. évfordulóján.

Népszerű