Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csak akkor zárják le a palicsi utat, amikor elkészül a Bajnát utcai vasúti felüljáró

2023.06.05
13:40
2023.06.05
16:26
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan elkészül Szabadkán a Bajnát utcai vasúti felüljáró és csak ezután kezdődik a Makszim Gorkij utcai felüljáró átépítése - mondta Goran Vеsić a szerb közmédiának nyilatkozva.

Az infrastruktúra-fejlesztési miniszter kiemelte, a munkálatok a kétvágányú vasútvonalon egy hónappal ezelőtt elértek Szabadka központjába is. A vasúti felüljáró felújítása miatt július elejétől lezárják a város két részét összekötő közlekedési főútvonalat, a Makszim Gorkij utcát. A miniszter hangsúlyozta, 2024 végéig befejeződik a Belgrád-Szabadka vasúti szakasz, 2025-ig pedig már Budapestig is elkészül a vasútvonal. Vеsić hozzátette, jövőre Belgrád és Szabadka között egy óra és 12 perc lesz a menetidő.

„Részletes terveket készítettünk Szabadka városával, és most azokat a terveket követjük. Jelenleg hat vasúti felüljárón dolgozunk Szabadka területén, öt közülük a befejezési szakaszban van és a Bajnát utcában pedig hamarosan elkészül. Amit a szabadkai lakosoknak tudniuk kell, hogy nem fogjuk lezárni a Makszim Gorkij utcai felüljárót, mielőtt a Bajnát utcában lévő felüljáró munkálatai be nem fejeződnek, hogy az embereknek legyen alternatív útvonaluk. Ami a Makszim Gorkij utcai felüljárót illeti, amelyet a Bajnát utcában lévő befejezése után kezdünk el, a tervek szerint december 22-ig készül el.”

Belgrád-Budapest gyorsvasút
Szabadka
felüljáró

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.