Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Csúszik a palicsi wellness-központ építésének megkezdése

2018-10-08
18:53
2018-10-09
16:34
Forrás
Pannon RTV
Ennek oka, hogy a közbeszerzési eljárás során egy pályázó panaszt nyújtott be. Az illetékesek 2020-ra szeretnék befejezni az építkezést.

Ennek ellenére Palicson számos más fejlesztés jelenleg is folyamatban van.

Augusztus végére, szeptember elejére tervezték a palicsi wellness-központ építési munkálatainak megkezdését. A fejlesztés elkezdése azonban csúszik, ugyanis a kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzési folyamat még nem fejeződött be. Ennek oka, hogy az egyik pályázó panaszt nyújtott be.

Nebojša Daraboš, igazgató, Palics Park Kft.: „A nyilvános közbeszerzési folyamat harminc napig tart. Ezt követően tizenöt nap a fellebbezési idő. De ha az egyik érdekelt fél kérelmet nyújt be, akkor megnyúlik a határidő. Sajnos mi mint beruházók nem határozhatjuk meg a határidőket, és nem tudhatjuk, mikor dönt az illetékes köztársasági bizottság.”

A tervek már megvannak, az illetékesek 2020-ra szeretnék befejezni a központot.

A Férfi strand bejáratától egészen a Sport hotelig nyúló 4,4 hektáron kezdődnek majd az építkezési munkálatok. A száz éves tölgyek megmaradnak és az új wellness-központot díszítik majd.

Palicson a wellness-központ mellett számos más fejlesztést terveznek az illetékesek. Jelenleg is zajlik a férfi strand mólójának felújítása. Ezt köztársasági támogatásokból finanszírozzák. A palicsi Szabadtéri Színpad ruhatárának felújítására az illetékes tartományi titkárság 2 millió dinárt biztosított. A tó menti sétányok felújítása is hamarosan megkezdődhet, de a wellness-központ építési munkáltaihoz hasonlóan itt is a közbeszerzési eljárás miatt áll a fejlesztés.

Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „A palicsiak ebből azt érzékelik, hogy a tavalyi, illetve az idei év folyamán a térkő, ami megújításra került a sétányon a Víztoronytól a Vigadóig. Azt mindenki nagy örömmel fogadta. A termálmedence az idén sokkal nagyobb kihasználtságnak örvendett, mint előtte, tehát ezek a beruházások valószínű, nem gyorsan megtérülő beruházások, de mégis olyan tartalmak, amik az embereknek egy kis pluszt tudnak nyújtani az eddigi kínálathoz viszonyítva.”

A hosszabb távú tervek között szerepel Palics szennyvíz-hálózatának fejlesztése, továbbá egy védővonal kialakítása a tó körül, amelynek köszönhetően kevesebb szennyeződés jutna bele a Palicsi-tóba - részletezte Dobó Márta.

Palics
wellness

Most

12:12

Összefogásban az erő

Összefogott a jövő vasárnap tartandó oromhegyesi helyi közösségi választás mintegy 15 jelöltje, hogy önkéntes munkával megszépítsék az egyik helyi játszóteret.

Népszerű