Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Czegledi: Csak a mezőgazdasági földterületekre fizessék ki a vízlecsapolási illetéket

2020-02-28
13:45
2020-03-13
17:20
Forrás
Pannon RTV
Zenta polgármestere mai sajtótájékoztatóján a vízlecsapolási illetékek mellett arról is beszélt, hogy az állami földterületek bérbeadásának újabb körére kerül sor március elején.

Újabb licitációs kört ír ki Zenta Község Önkormányzata márciusban – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Czegledi Rudolf. A polgármester elmondta, az árverés március 10-én lesz, ezen mintegy 360 hektár állami földet adnak bérbe. Az érdeklődők legkésőbb március 6-áig adhatják át a kérvényt a mezőgazdasági osztályon, az előleg befizetésével és az aktív státuszt igazoló dokumentummal. A terület 80 százaléka legelő és kaszáló, tehát inkább az állattenyésztők lehetnek érdekeltek ebben a körben. A sajtótájékoztatón szó esett még a vízlecsapolási illeték új elszámolásáról is, amely szerint, akiknek nincs mezőgazdasági földterületük, csak városi telkük, azoknak nem kell kifizetni a díjat.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Akinek van mezőgazdasági földterülete, és egyben kapja a végzést, akkor ki tudja számolni, hogy mennyi a városi telek, és mennyi a mezőgazdasági, és csak a mezőgazdaságira fizesse ki. Amennyiben kifizeti az egészet, akkor ígéret van arra, hogy a következő ciklusban a mezőgazdaságiból le fogják vonni. Biztosítottak bennünket, hogy az év folyamán ezek a módosítások el fognak készülni, és jövőre már senki sem kapja meg, akinek nincs mezőgazdasági földterülete, csak a város területén van telke, hogy nem kell fizetnie a lecsapolási díjat.”

Zenta
vízlecsapolási illeték
Czegledi Rudolf

Most

Népszerű