Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Diákparlamentek találkozója Magyarkanizsán

2020.10.16
11:35
2020.10.16
16:33
Forrás
Pannon RTV
Három községi és egy szabadkai általános iskola diákparlamentjének tagjai találkoztak Magyarkanizsán. A tanulók a foglalkozások során a Községi Képviselő-testület működésébe is betekintést nyertek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj, az oromhegyesi Arany János, a horgosi Kárász Karolina és a szabadkai Szent Száva Általános Iskola diákjai találkozhattak egymással Magyarkanizsán.

Az oromhegyesi iskola Diákparlamentjének elnökének, Beszédes Evelinnek nagyon tetszett, hogy bepillanthatott a kulisszák mögé.

Beszédes Evelin, tanuló, Arany János Általános Iskola, Oromhegyes: „Megbeszéltük, hogyan működik egy gyűlés, mitől függ egy választás, és beszélt arról is, hogy lehetne kerékpárút, hogy figyeljünk a biztonságra, és hogy a gyerekeknek meg legyen az, amit szeretnének.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A diákokkal a képviselő-testület működését, a képviselők munkáját Lackó Róbert, a testület elnöke ismertette.

Lackó Róbert, elnök, KKT, Magyarkanizsa: „Bemutatjuk a településeinket, bemutatjuk hogyan működnek a települések együtt az önkormányzattal, és megpróbáljuk megfogalmazni azokat a döntéseket és azokat a rendszereket, amiben az egész közösség működik, és aminek ők is természetesen a szerves tagjai, nagyon fontos tagjai. Remélem, hogy ezt, mint minden évben, jól veszik, és olyan információkkal mennek haza, ami aztán fontos lesz nekik a következő periódusban az iskolában és az életben is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tanulók a nap folyamán kreatív műhelyfoglalkozásokon is részt vettek.

Magyarkanizsa
szabadkai
iskola
diák
tanuló
Lackó Róbert

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!