Ugrás a tartalomra

Díjnyertes dokumentumfilmek a magyarkanizsai Művészetek Házában

2021-01-13
11:37
2021-01-13
17:13
Forrás
Pannon RTV
Két dokumentumfilmet is vetítenek a magyarkanizsai Művészetek Házában a Beldocs Filmfesztivál keretében pénteken.
Pannon RTV/Molnár Ádám

17 órától A föld oly kék, mint egy narancs című, tavaly bemutatott ukrán–litván dokumentumfilmre várják az érdeklődőket, 19 órától pedig a Kislányomnak, Samának című, 2019-es dokumentumfilmet tűzik műsorra a Művészetek Házában. Mindkét filmet eredeti nyelven, szerb felirattal vetítik. A belépés díjtalan.

Nadrljanski Tornai Erika, vezető, Művészetek Háza, Magyarkanizsa: „Ebben az évben két filmet választottunk, amelyek kicsit össze is csengenek. Két háborús övezetből érkező filmet választottunk, két dokumentumfilmről van szó, amelyeknek a középpontjában a háború és a háború értelmetlensége áll. Továbbá az, hogy a kisember, egyes emberek, a család hogyan tud ott maradni, ahol háborús események zajlanak. Mindkét dokumentumfilmet női rendező jegyzi, és ez egy különös ízt ad mindkét filmnek.”

Beldocs Filmfesztivál
Magyarkanizsa
Művészetek Háza
dokumentumfilm

Most

15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.