Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egy éve alakult meg a jelenlegi összetételű szabadkai önkormányzat

2021.08.21
13:01
2021.08.21
16:10
Forrás
Pannon RTV
Évet értékelt dr. Pásztor Bálint.

Ma van egy éve, hogy megalakult a jelenlegi összetételű szabadkai önkormányzat. Ennek kapcsán dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke sajtótájékoztatón számolt be több megvalósult projektről és jövőbeli tervről is.

Városvédelmi szempontból számos beruházás valósult meg az elmúlt egy évben. Sikerült megóvni Szabadka szecessziós jellegét, emellett felavatták az egykori polgármester, dr. Bíró Károly egész alakos szobrát is. Restaurálták a Zsinagóga orgonáját, amivel befejeződött az objektum teljes körű felújítása.

"Ami a jövőbeni terveket illeti, a város központjában elhelyezkedő műemlék jellegű szecessziós és egyéb más építészeti stílusban épült épületeknek a megőrzése a továbbiakban sem lehet kompromisszumnak a tárgya. Szeretnénk eszközöket biztosítani, a város vezetés szeretne eszközöket biztosítani a városháza állagának a megóvására, és szeretnénk Bíró Károly házát felújítani, amely a Braće Radić utca, tehát a Radić fivérek utca 7-es szám alatt helyezkedik el."

Pannon RTV

A Palicsi és Ludasi tavakat védő intézkedések is megvalósultak az elmúlt egy évben - mondta dr. Pásztor Bálint.

"Az év végéig befejeződik az ECOLACUS projektum, amelynek köszönhetően megvalósultak azok az intézkedések, amelyek értelmében meg tudjuk védeni a Palicsi és a Ludasi tavat. 22 km hosszúságban kiépült a csatornahálózat, tehát a kanalizáció, üzembe helyeztük a palicsi szivattyúállomást, kialakításra került a védősáv a tavak körül és mindez a biodiverzitás megőrzése szempontjából fontos."

A VMSZ házhoz megy program segítségével 400 helyi probléma közül sokat sikerült megoldani - tette hozzá. Emellett befejeződtek az előző mandátumban elkezdett útügyi beruházások és az útjavítások is - hangsúlyozta a VKT elnöke. Számos köztársasági projektet is kiemelt.

Pannon RTV

"A mélykúti felüljáró kiépült az Y-elágazás felett 250 millió dinár értékben, szintén 250 millió dinár értékben épül a pacséri felüljáró szintén az Y-elágazáson, ez be fog fejeződni az év végéig. Elkezdődött a Szabadka-Szeged vasútvonal építése, amiről sokat beszéltünk az előző napokban. Tisztában vagyunk a rövid távú hátrányairól, hiszen én ahogy azt mondani szoktam, egy otthoni meszelés is jár kellemetlenségekkel, nem egy ilyen mega projektum, de igyekszünk a károkat enyhíteni Palicson, Hajdújáráson, Királyhalmon és mindenhol máshol."

A Városi Képviselő-testület kapcsán dr. Pásztor Bálint kiemelte, az elmúlt egy évben 12 rendes, egy rendkívüli és egy ünnepi ülést tartottak meg.

Szabadka
szabadkai önkormányzat
egy éves
Dr. Pásztor Bálint

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.