Ugrás a tartalomra

Egy vidám nap Kispiacon (videó)

2017-05-19
15:56
A falunap alkalmából vidám családi napot szervezett ma a kispiaci helyi közösség
A falunap alkalmából vidám családi napot szervezett ma a kispiaci helyi közösség. A Homokbánya-tó melletti felújított üdülőhelyen megtartott eseményen ott volt a település apraja-nagyja.A családi- és gyermekjátékokba nagyon sokan bekapcsolódtak. A közelben lakó Bosznaiék, Zsuzsanna és Róbert gyermekeikkel, Zsókával és Zalánnal érkeztek. Zsóka sorra próbálta ki az ügyességi játékokat. „Labdáztam, fújtam golyókat, zsákban ugráltam.” Zsuzsannáék gyakran járnak ide kikapcsolódni, amit a jövőben még szívesebben tesznek. „A közösségépítés nagyon fontos Kispiacnak, tartsunk össze! Kicsi falu, tartsunk össze, együtt!”Kispiac helyi közösségének tanácsa éppen olyan rendezvény képzelt el erre a napra, mint amilyen megvalósult. Keiper Ildikó, tanácstag: „Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy számban kijöttek az óvodások, az általános iskolások, és ahogy körbenéztem, láttam kimaradt általános iskolásokat is, tehát a középiskolások is részt vesznek, valamint a fiatal kisgyermekes családok, úgyhogy nagy örömmel tölt el, hogy látom a falu apraja-nagyját.”gabonatároló melletti bányató a hatvanas években jött létre. Innen termelték ki a homokot a kispiaci bekötőút kiépítéséhez. A kilencvenes években egyszer valamelyest rendbe tették, de újra eliszaposodott, ellepte a gaz és a nád. A Together Ifjúsági Szervezet a NIS Kőolajipari Részvénytársaság két pályázatán valamivel több mint egymillió dinárt nyert a terület rendezésére - mondja a szervezet elnöke, Bagi Szabolcs: „Építettünk három kis házikót, az alját kibetonoztuk, csináltunk röplabdapályát, az addig fából készültet megcsináltuk. Emeltünk egy épületet, amiben van vécé, tusoló, öltöző, meleg vizes tusoló bojlerrel, mosdót is csináltunk, mert szeretnénk hosszú távon egy fürdőhelyet kialakítani.”Ebédidőre elkészült Varbai András babgulyása, amit jóízűen fogyasztottak el a kispiaciak. A délután gyermekjátékokkal folytatódott.

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.